Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Mål
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2013-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Bagge, Caroline (form) / Möller, Johanna (form)
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
560 g
SAB
Fct
ISBN
9789127429581
Mål 2 Lärobok inkl ljudfiler, fjärde upplagan (häftad)

Mål 2 Lärobok inkl ljudfiler, fjärde upplagan

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-09-17
449
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Mål är det lätt att lära sig svenska

Mål leder vägen i elevens eget tempo fram till kunskapsmålen för utbildning i svenska för invandrare, studieväg 2 kurs B och C.

I Mål finns allt det som nämns i nya kursplanen och lite till. Nya upplagan innehåller en mängd olika texttyper som eleverna stöter på i sin vardag. Beskrivande texter, information, instruktioner, tabeller och diagram är exempel på innehåll i böckerna. Eleverna får träna alla färdigheter och även möta verklighetsanpassade situationer med ett persongalleri av verkliga människor.
Stadig progression och individanpassning

Läroboken är grundstommen i Mål och med hjälp av den, övningsboken och lärarhandledningen kan du vara flexibel och anpassa din undervisning för varje individ. Även lärarhandledningen är reviderad och innehåller nu mer material och bedömningsstöd. Läs mer om lärarhandledningen längre ned på sidan. Mål bjuder på en tydlig struktur som gör det lätt för eleverna att gradvis bygga upp sitt språk. Läromedlet gör det lättare för dig att ge stöd åt hela grupper eller enskilda individer så att alla dina elever kan utvecklas optimalt.
Allt du och dina elever behöver

Mål bjuder på en tydlig struktur som gör det lätt för eleverna att gradvis bygga upp sitt språk. Läromedlet gör det lättare för dig att ge stöd åt hela grupper eller enskilda individer så att alla dina elever kan utvecklas optimalt. Mål innehåller allt du behöver för att känna dig trygg med att dina elever ska behärska svenskan så att de kan ta sig fram i det svenska samhället och klara kunskapskraven för sfi studieväg 2.
Mer prat på lektionerna

Från första sidan lär sig eleverna ord som de kan använda direkt i sin vardag. Dialoger med vardagsfraser följs upp av hörövningar och i vissa fall uttalsövningar. Både läroboken och övningsboken ger gott om tillfällen för eleverna att samtala med varandra. Med Mål får man prata på lektionerna! Inloggningskod för ljudfiler och hörövningar hittar du på omslagets insida. Gå in på nok.se/mal och tryck på fliken extramaterial.
Fördjupning med övningsboken

I Mål finns det gott om extra övningar, repetitionstillfällen och möjligheter för individanpassning och fördjupning. Övningsboken innehåller ännu mer övningar för att eleverna ska kunna träna extra på det de behöver och jobba mer självständigt. Övningarna fångar in elever vars kunskaper ligger både under, över och i nivå med läroboken och fokuserar på både muntliga och skriftliga språkfärdigheter. På nok.se/mal hittar du och dina elever även webbövningar bakom fliken extramaterial.
Grammatik

I både lärobok och övningsbok kan eleverna träna på sin grammatik. I lärobokens slutdel finns en minigrammatik som tar upp grammatikens centrala delar. I Läroboken sker löpande hänvisningar till Måls grammatikböcker som är anpassade för 17 olika språk. Läs mer om Målgrammatiken här.Interaktiv studiehandledning

Den interaktiva studiehandledningen är ett nytt digitalt verktyg i serien Mål. Den gör det ännu enklare för eleven att lära sig svenska i sin egen takt, medan läraren får mer tid för individuell handledning. Handledningen fungerar på dator, surfplatta och smarttelefon och är väl lämpad för flippat klassrum och studier på distans. Med Mål 1 Interaktiv studiehandledning kan du låta eleverna arbeta individuellt i sin egen takt, och öka sina möjligheter att uppfylla kunskapskraven.

Så säger en lärare som har testat studiehandledningen med sina elever:

Theresia Geisser, Förstelärare sfi

»Eleverna uppskattar att de kan jobba i sin egen takt med studiehandledningen och aktiviteten har definitivt ökat jämfört med vanlig klassundervisning. De tycker att det är kul att det finns filmklipp och roliga övningar.

Jag använder studiehandledningen för att få mina elever att jobba med hör- och läsförståelse, ordförråd och grammatik. Jag kan individualisera undervisningen och samtidigt få mer tid till enskilda elever.«

Pr
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mål 2 Lärobok inkl ljudfiler, fjärde upplagan
 2. +
 3. Mål 2 Övningsbok, fjärde upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mål 2 Övningsbok, fjärde upplagan av Anette Althén (inbunden).

Köp båda 2 för 688 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mål 2 Lärobok inkl ljudfiler, fjärde upplagan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Vad jag tycker om Mål 2
  Barbro Carlsson, 29 september 2015

  Jag tycker om upplägget med familjer, som man följer och vad som inträffar i deras vardag.
  De historiska inläggen om Sverige förr är mycket intressanta och viktiga för nya svenskar att känna till.
  Vi har inte kommit så långt i Mål 2, men ljudfilerna är mycket lättare att använda än den tidigare CD-skivan.
  Övningarna är väl anpassade till styckena och bra att jobba med.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Mål 2 Lärobok inkl ljudfiler, fjärde uppl...