Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2014-05-21
Upplaga
3
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Jäderberg, Cristina (form)
Dimensioner
210 x 210 x 5 mm
Vikt
230 g
ISBN
9789127437517

God läsutveckling - kartläggning och övningar, tredje upplagan

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2014-05-21
459
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I God läsutveckling - kartläggning och övningar, beskrivs läsningens fem dimensioner:
* Fonologisk medvetenhet
* Ordavkodning
* Flyt i läsningen
* Läsförståelse
* Läsintresse.

Varje elevs läsutveckling synliggörs genom att läraren kartlägger och på ett schema markerar framstegen (finns även att tillgå digitalt via inloggning - kod i boken).

I denna reviderade upplaga har främst dimensionerna Läsförståelse och Läsintresse setts över och aktualiserats. Den beskrivande texten om läsförståelse har byggts ut med senare forskningsrön gällande bland annat läsförståelsestrategier.

Till boken hör en separat studiehandledning med underlag för att tillsammans med kollegor under fem träffar studera, diskutera och integrera God läsutveckling i undervisningen.

God läsutveckling i praktiken

God läsutveckling i praktiken är ett kompletterande material med ytterligare övningar att använda i det dagliga arbetet med God läsutveckling. Boken har uppdaterats utifrån ändringarna som gjorts vid 2014 års revidering av God läsutveckling. Den den nya upplagan görs spiralbunden och i färg för att underlätta navigeringen.

Digitala läsutvecklingsscheman

För att underlätta administrationen vid kartläggningarna finns digitala versioner av ”Elevens läsutveckling” och ”Min läsutveckling”. De digitala utvecklingsschemana fyller du i vid kartläggningstillfällena och sparar i din egen dator för att sedan kunna öppna dem igen vid nästa kart läggningstillfälle. Sidan kan skrivas ut t.ex. inför utvecklings samtal. Inloggningsuppgifter får du i boken God läsutveckling.

Är du intresserad av fortbildning i läsutveckling? Kontakta Natur & Kultur på info@nok.se .
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. God läsutveckling - kartläggning och övningar, tredje upplagan
  2. +
  3. Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utmaningar (2:a utgåvan)

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskoleklassens didaktik : Möjligheter och utm... av Katarina Herrlin, Elisabeth Frank, Helena Ackesjö (häftad).

Köp båda 2 för 849 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av God läsutveckling - kartläggning och övningar, tredje upplagan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. God läsutveckling
    Karin Birgitta Holm, 26 september 2019

    Det är en mycket bra och användbar bok för pedagoger som arbetar i de yngre skolåren. Ett måste för de som arbetar med läs och skrivträning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna