Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
ABC-klubben
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2014-08-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Catharina Nygård, Nathalie Uppström, Åsa Gustafsson
Dimensioner
160 x 110 x 12 mm
Vikt
122 g
SAB
Fc
ISBN
9789127440647
ABC-klubben Läsdagbok (inbunden)

ABC-klubben Läsdagbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2014-08-15
28
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Skriva bokstäver

Skriva bokstäver är en arbetsbok där eleverna tränar finmotorik och skrivande av alfabetets bokstäver. Upplägget i boken är efter bokstävernas form och eleverna tränar på att skriva både gemener och versaler.
Läggspel och kopieringsunderlag för kodknäckarfasen

Materialet, som består av 20 lässpel i askar och ett häfte med 50 arbetsblad för kopiering, följer inlärningsgången i de första åtta kapitlen i Den magiska kulan för årskurs 1 och fungerar som förstärkning och extra träning till läsövningarna i arbetsboken.

16 av spelen (Memory och Domino) går att använda individuellt av eleverna. 4 av spelen (Ljudbingo och Korsordsspel) är gruppspel där elever i grupper om 2-4 elever spelar med varandra, särskilt tänkt för små undervisningsgrupper hos ex. specialläraren.

I det medföljande kopieringsunderlaget finns arbetsblad för ytterligare träning. Här finns också tydliga arbetsscheman för eleverna för att tydliggöra arbetsgången, läslistor med ord samt sammanställningsschema för läraren.

Produktionsstöd till detta läromedel har erhållits från Specialpedagogiska skolmyndigheten.
Läsdagbok

För att bli en fullgod läsare behöver man läsa mycket! Man behöver möta många olika typer av texter, både gemensamt och individuellt. I ABC-klubbens läsdagbok finns plats för 31 böcker där eleven dokumenterar sin läsning. På pärmens insida finns beskrivning av Läsfixarna.
Väggalfabet
Väggalfabetet består av 29 ark i A4-format en för varje bokstav att hänga upp på klassrumsväggen. Varje ark består av en bild på bokstavsdjuret ur ABC-klubbens arbetsbok för åk 1 och instruktion medpilar hur bokstäverna formas. Munbilden visar hur munnen ser ur när bokstavsljudet sägs. Vokaler är röda, konsonanter är blå. På baksidan visas hur bokstaven skrivs med skrivstil.

Alfabetslinjal
På elevens alfabetslinjal finns skrivriktningen markerad med pilar för alla bokstäver, halva alfabetet på vardera sidan.
Linjalen är millimetergraderad, 30 cm lång och tillverkad av tålig plast.
Hängen

Uppmuntra eleverna med en belöning! Dela ut symboler från ABC-klubbens berättelser. Hängena säljs i 30-pack och har genomborrade hål så att de kan träs på snören och kanske fästas på skolväskan eller en nyckelring. Hängenas storlek är ca 10 mm.
Appar

Träna bokstavsljud och ordavstavning med ABC-klubbens appar. Apparna finns att köpa och ladda ner via App Store och Google Play.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. ABC-klubben Läsdagbok
  2. +
  3. Caminando 2 Lärobok fjärde upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Caminando 2 Lärobok fjärde upplagan av Elisabet Waldenström, Ninni Westerman, Åsa Bretz, Åsa Gustafsson (häftad).

Köp båda 2 för 527 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av ABC-klubben Läsdagbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Söt, liten, prisvärd och bra läsdagbok!
    Camilla Eklundh, 12 oktober 2015

    Passar till alla barn i årskurs 1-3. Störst glädje är det för barn som känner till ABC-klubben, som är en serie läromedel i svenska.

Visa alla 1 recensioner