Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2015-08-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Dolmark, Anita (form)
Dimensioner
240 x 190 x 10 mm
Vikt
372 g
ISBN
9789127442658
Input Surfplatta i undervisningen (häftad)

Input Surfplatta i undervisningen

Häftad Svenska, 2015-08-21
377
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Surfplatta i undervisningen

Boken består av två delar. Del 1 behandlar lärande och vilka drivkrafter som skapar en bra lärmiljö för elever. Här ges exempel på metoder och arbetssätt i det digitala klassrummet. Författarna tar också upp sju kärnkompetenser som de anser är viktiga att känna till och som är kopplade till digitalt arbete på olika sätt.

Del 2 visar konkret hur du kommer igång med att arbeta med surfplattan i klassrummet. Här beskrivs fem inspirerande arbetsområden fyllda med exempel på hur surfplattan kan integreras i undervisningen. Här finns också kunskapskrav kopplade till olika ämnen och arbetsområden.

De fem arbetsområdena är:

Framtidens stad
Dokumentärfilm
Homo digitalis
Det var en gång
I kärlekens fotspår

I slutet av varje temaområde finns en QR-kod som kan scannas för att ta del av extramaterial på vår webb (kopieringsunderlag).

Författarna Camilla Askebäck Diaz och Lena Gällhagen är lärare som också föreläser om hur modern teknik kan användas för att skapa lust att lära samt som ett pedagogiskt verktyg.
Boken ingår i serien Input, som inspirerar till nya arbetssätt och metoder i det dagliga skolarbetet. Böckerna är avsedda att fungera som handböcker i den konkreta klassrumssituationen.

En bok i Inputserien

Inputserien består av böcker skrivna av lärare och forskare. De ger dig handfasta undervisningstips skrivna utifrån författarens personliga erfarenheter och med vetenskaplig förankring. En Inputbok går att använda direkt i din undervisning och lämpar sig väl för kollegialt lärande.

Vi vill att du ska få inspiration och ny kunskap som är vetenskapligt förankrad och paketerad i ett lättillgängligt format.

Behöver du mer input till din undervisning? Se alla titlar på nok.se/input
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Input Surfplatta i undervisningen
 2. +
 3. Handbok i föräldrasamtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok i föräldrasamtal av Görel Fred (häftad).

Köp båda 2 för 641 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Digitala verktyg i matematikundervisningen

  Camilla Askebäck Diaz, Helena Kvarnsell

  Hur lyckas man med digitala verktyg i matematikundervisningen? Vilka verktyg ska man välja? När ska man använda dem? Författarna till boken Digitala verktyg i matematikundervisningen tar upp allt detta men framförallt visar de varför man ska använ...

 • Input Escape room i undervisningen

  Camilla Askebäck Diaz, Ulrica Elisson Grane

  Författarna ger dig som lärare konkreta tips, arbetssätt och förslag på väl beprövade lärande rum som kan genomföras i det egna klassrummet. Boken består av tre delar Den första delen tar upp vad ett lärande escape room är samt hur man kan använda...