Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Förskoleserien
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2017-08-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Jäderberg, Cristina (form) / Dolmark, Anita (form)
Dimensioner
209 x 184 x 7 mm
Vikt
243 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789127443075
Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker (häftad)

Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-08-09
369
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Boksamtal med bilderböcker är en fördjupning och utveckling av avsnittet om boksamtal i författarens tidigare bok, Bilderbokens mångfald och möjligheter, (Natur & Kultur, 2008).

Den nya metodboken Boksamtal med bilderböcker ger inspiration och förslag på hur du kan läsa och leda ett samtal med din barngrupp utifrån en bilderbok. Boken inleds med tankar om vad ett boksamtal är, varför det är viktigt och hur boksamtalet kan kopplas till läroplanen. Första delen innehåller också råd och tips för hur du lägger upp boksamtalet, till exempel hur du väljer böcker och förbereder dig, och hur man kan ställa frågor på ett sätt som bjuder in till samtal.

I andra delen finns exempel på boksamtal utifrån fyra sinsemellan väldigt olika bilderböcker: Lilla H hälsar på, av Ann Forslind, Gå och bada, Mister Räf!, författare Stefan Casta, illustratör Staffan Gnosspelius, Jag rymmer, av Eva Lindström samt Per Gustavssons Skuggsidan. Där finns också förslag på andra böcker, både titlar som passar för nybörjare på boksamtal och bilderböcker som erbjuder större utmaningar.

Boksamtal med bilderböcker riktar sig främst till dig som arbetar i förskolan med barn från 3 år och uppåt. Även i förskoleklassen och de första skolåren kan du använda samma metodik, och många av de föreslagna böckerna går att läsa på flera plan och passar därför olika åldrar.
Studiehandledning
Till boken finns en handledning som är tänkt som utgångspunkt för att genom samtal och praktiska övningar få en fördjupad insikt kring bokens innehåll. Du kan ladda ner studiehandledningen här.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker
 2. +
 3. Bilderbokens mångfald och möjligheter : 2:a utgåvan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bilderbokens mångfald och möjligheter : 2:a utg... av Agneta Edwards (häftad).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Förskoleserien Boksamtal med bilderböcker. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok om boksamtal
  Emma Ö, 24 januari 2019

  Denna bok köpte jag för min utbildning till förskollärare och den kommer jag att läsa sönder. Den är fantastisk och har öppnat mina ögon för hur djupa bilderböcker faktiskt kan vara. Jag kan inte längre läsa en bilderbok på "vanligt sätt" med mina barn efter att ha läst denna bok.
  Köp!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Agneta Edwards

 • Bilderbokens mångfald och möjligheter : 2:a utgåvan

  Agneta Edwards

  Bilderboken har alltid funnits med i förskolan. Men hur används den? Som avkoppling, eller som pedagogisk aktivitet med utgångspunkt i läroplanen? Hur kan bilderboken berika arbetet med exempelvis språk, identitet eller allas lika värde? Varför är...