Fler böcker inom
Format
Spiral
Språk
Svenska
Antal sidor
79
Utgivningsdatum
2016-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lanning, Lisa (form) / Andréason, Karin (foto) / Bärgaskörd, Gustav (foto)
Dimensioner
298 x 215 x 13 mm
Vikt
290 g
ISBN
9789127445130
Medveten motorisk träning

Medveten motorisk träning

(1 röst)
Spiral Svenska, 2016-09-01
387
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 19 december kl. 22:30 för leverans innan julafton
Medveten motorisk träning

Författarna Karin Andréason och Gustav Bärgaskörd vill med boken Medveten motorisk träning inspirera och ge vägledning i hur man kan arbeta medvetet med barns motorik. Författarna är verksamma på Förskolan Grinden och har under många år utarbetat ett medvetet arbetssätt som gynnar barnens motoriska utveckling. De har upplevt att alla barn och framförallt barn med kognitiva, sociala och empatiska svårigheter har haft hjälp av deras övningar och lekar på förskolan.

Du som pedagog kan hjälpa barnen att utveckla sin motorik och på så sätt främja fortsatt lärande. Boken inleds med en teoridel där författarna ger bakgrund till hur vår hjärna, nervsystem, reflexer och olika sinnen samverkar i lärandet.

Därefter följer en beskrivning av Rörelsepasset, som består av elva grundläggande rörelser. Varje rörelse är utförligt beskriven och det finns också filmer som visar rörelsen samt vilka övningar man kan göra för att träna dessa. Filmerna finns att ladda ned direkt via QR-kod på sidan.

I bokens avslutande del finns Hjärnåttan, som kan ses som en bank av motoriska övningar och lekar att använda i förskolans verksamhet. Till varje övning finns beskrivet vilka reflexer, sinnen och lärandeområden som tränas genom tydliga symboler. Även till dessa lekar finns en film som kan laddas ned via QR-koder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Medveten motorisk träning
  2. +
  3. Barn skapar bilder i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn skapar bilder i förskolan av Eva Änggård (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Bloggat om Medveten motorisk träning