Grammatikundervisning : för sfi och sva (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2016-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lundbom, Åsa (form)
Illustratör/Fotograf
Sara Lövestam
Dimensioner
240 x 185 x 7 mm
Vikt
255 g
SAB
Fct
ISBN
9789127445642
Grammatikundervisning : för sfi och sva (häftad)

Grammatikundervisning : för sfi och sva

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-10-13
428
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Som lärare för nybörjare i svenska kastas du ofta ut i en verklighet där man förväntas veta hur grammatik ska förmedlas. I bästa fall har du med dig en utbildning där grammatikkunskaper fått utgöra en del, och i allra bästa fall har du haft en utmärkt lärare i språkdidaktik på högskola eller universitet. Men det mesta får man ändå lära sig själv. Har man, som många volontärer eller obehöriga lärare, inte någon språkdidaktisk utbildning alls kan det kännas som att hoppa i vattnet och hoppas att snabbt lista ut hur man simmar.

Roligare grammatikundervisning

I Grammatikundervisning för sfi och sva berättar författaren Sara Lövestam om grammatikundervisning med grund i elevernas nyfikenhet och språkkänsla. Grammatiken utvecklar vårt tänkande och är dessutom roligt! I boken går hon systematiskt igenom svenska språkets grammatiska moment för ett funktionellt språk, i den ordning inlärarna kan tillgodogöra sig dem.

Grammatikundervisning för sfi och sva ger handledning, kunskap och råd i grammatik och didaktiska grepp och metoder för en roligare och mer lättillgänglig grammatikundervisning, vilket naturligtvis leder till en snabbare språkutveckling.

Filmer

Till Grammatikundervisning för sfi och sva finns även ett antal filmer där Sara Lövestam demonstrerar grammatikundervisningen i sitt klassrum, med elever.

Se filmen "Hem eller hemma"

Se filmen "Sin/sitt/sina"

Se filmen "Presenssystemet och preteriumsystemet"

Sara Lövestam, författare och sfi-lärare berättar och visar hur du som lärare kan undervisa i grammatik på ett roligt och effektivt sätt. Hennes undervisning har sin grund i moderna rön kring processbarhetsteori, genrepedagogik och frasinlärning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Grammatikundervisning : för sfi och sva
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 577 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sara Lövestam