Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Yngborn, Linn (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
552 g
SAB
uDo
ISBN
9789127446892
Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a (häftad)

Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-08-11
469
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Så här kan eleven se sig själv och sin omvärld med nya ögon:
Eleven är i fokus
Psykologiundervisningen ska relatera till eleverna själva. Bokens övningar och reflektionsfrågor kopplas därför till deras erfarenheter och verklighet. Genom att reflektera över innehållet utvecklar eleverna en förståelse för sig själva och för sin omvärld.
Aktuellt innehåll

Läroboken är strukturerad utifrån ämnets syfte, det centrala innehållet i Psykologi 1 och 2a, samt tydligt kopplat till kunskapskraven. Med nya ögon innehåller kapitel om bland annat psykologins historiska framväxt, kognitionspsykologi, utvecklingspsykologi och olika tillämpningsområden. Läromedlet lyfter också fram de områden där forskningen har gått framåt, såsom biologisk psykologi och kognitiv psykologi.

Med nya ögon innehåller följande delar:
* Känn dig själv
* Psykologins historiska framväxt
* Kognitv psykologi
* Biologisk psykologi
* Stress
* Socialpsykologi
* Utvecklingspsykologi
* Personlighetspsykologi
* Klinisk psykologi
* Tillämpad psykologi
* Ordlista med förklaringar av centrala begrepp

Bokens första kapitel "Känn sig själv" är ett övergripande kapitel som syftar till att introducera ämnet och väcka intresset hos eleverna.
Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt

Med nya ögon utgår från ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med en struktur som stöttar eleverna i lärandet. Reflektionsfrågor aktiverar elevernas förförståelse och läsförståelse. Centrala begrepp förklaras i löpande text samt i en ordlista längst bak i boken. Övningar hjälper eleverna att tillämpa och kritiskt granska stoffet. I boken möts eleverna av följande symboler som stöttar eleverna:
Kostnadsfritt extramaterial till den tryckta boken

Till Med nya ögon får lärare ett kostnadsfritt digitalt material som finns under extramaterial på portal.nok.se. I det finns olika tips kring hur undervisningen kan bli mer varierad, relaterbar och aktuell för eleverna. I materialet finns också förslag på filmer, klipp, fall att analysera, olika psykologiska tester, artiklar, forskningsrapporter att fördjupa sig i och förslag på både examinationsformer och examinationsuppgifter. Lärarmaterialet är strukturerat efter bokens tio kapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a
  2. +
  3. Mänskligt - Psykologi 1 och 2b

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskligt - Psykologi 1 och 2b av Katri Cronlund, Gabriella Bernerson (häftad).

Köp båda 2 för 998 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a