Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Yngborn, Linn (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
552 g
SAB
uDo
ISBN
9789127446892
Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a (häftad)

Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a

(5 röster)
Häftad Svenska, 2017-08-11
503
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Psykologiundervisningen ska relatera till eleverna själva. Bokens övningar och reflektionsfrågor kopplas därför till deras erfarenheter och verklighet. Genom att reflektera över innehållet utvecklar eleverna en förståelse för sig själva och för sin omvärld.
Aktuellt innehåll

Läroboken utgår från kursplanen i Psykologi 1 och 2a. Med nya ögon innehåller kapitel om bland annat psykologins historiska framväxt, kognitionspsykologi, utvecklingspsykologi och olika tillämpningsområden. Läromedlet lyfter också fram de områden där forskningen har gått framåt som mest, såsom biologisk psykologi och kognitiv psykologi.

Med nya ögon innehåller följande delar:
* Känn dig själv
* Psykologins historiska framväxt
* Kognitv psykologi
* Biologisk psykologi
* Stress
* Socialpsykologi
* Utvecklingspsykologi
* Personlighetspsykologi
* Klinisk psykologi
* Tillämpad psykologi
* Ordlista med förklaringar av centrala begrepp

Bokens första kapitel "Känn sig själv" är ett övergripande kapitel som syftar till att introducera ämnet och väcka intresset hos eleverna.
Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt

Med nya ögon utgår från ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med en struktur som stöttar eleverna i lärandet. Reflektionsfrågor aktiverar elevernas förförståelse och läsförståelse. Centrala begrepp förklaras i löpande text samt i en ordlista längst bak i boken. Övningar hjälper eleverna att tillämpa och kritiskt granska stoffet. I boken möts eleverna av följande symboler som stöttar eleverna:
Kostnadsfritt extramaterial till den tryckta boken
Med nya ögon fortsätter på webben! Här får lärare ett kostnadsfritt lärarmaterial. I det finns olika tips kring hur undervisningen kan bli mer varierad, relaterbar och aktuell för eleverna. I materialet finns också förslag på filmer, klipp, fall att analysera, olika psykologiska tester, artiklar, forskningsrapporter att fördjupa sig i och förslag på både examinationsformer och examinationsuppgifter. Lärarmaterialet är strukturerat efter bokens tio kapitel.
Digitalbok
Med nya ögon finns också som digitalbok där du till exempel kan använda zoomfunktionen för att visa bilder på storskärm i klassrummet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a
 2. +
 3. Levanders Psykologi 1+2a

De som köpt den här boken har ofta också köpt Levanders Psykologi 1+2a av Cornelia Sabelström Levander, Martin Levander, Lisa Levander (häftad).

Köp båda 2 för 1012 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Punkt Svenska 1

  Elin Helldén, Linnéa Svärd

  * Punkt konkretiserar progressionen mellan Svenska 1, 2 och 3. * Punkt kombinerar kunskaper och förmågor, hela tiden med svenskämnets innehåll i fokus. * Punkt innehåller exempeltexter som modellerar hur eleven kan uttrycka sina kunskaper och visa...

 • Punkt Svenska 2

  Elin Helldén, Linnéa Svärd

  * Punkt konkretiserar progressionen mellan Svenska 1, 2 och 3. * Punkt kombinerar kunskaper och förmågor, hela tiden med svenskämnets innehåll i fokus. * Punkt innehåller exempeltexter som modellerar hur eleven kan uttrycka sina kunskaper och visa...