Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2017-08-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Yngborn, Linn (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
552 g
SAB
uDo
ISBN
9789127446892
Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a (häftad)

Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a

Häftad Svenska, 2017-08-11
459
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Psykologi 1 & 2a för gymnasiet

Med nya ögon är ett nytt läromedel i psykologi för gymnasiet. Med utgångspunkt i elevernas tankar, känslor och beteenden synliggör Med nya ögon sambandet mellan individen och centrala psykologiska perspektiv och aktuell forskning. Elevens förståelse för sig själv och för sin omvärld fördjupas.

Med nya ögon fokuserar på:

Eleven
Psykologiundervisningen ska relatera till eleverna själva. Bokens övningar och reflektionsfrågor kopplas därför till deras erfarenheter och verklighet. Genom att reflektera över innehållet utvecklar eleverna en förståelse för sig själva och för sin omvärld.

Innehållet - centrala psykologiska perspektiv och aktuell forskning
Läroboken är strukturerad utifrån ämnets syfte, det centrala innehållet i Psykologi 1 och 2a samt tydligt kopplad till kunskapskraven. Med nya ögon innehåller kapitel om bland annat psykologins historiska framväxt, kognitionspsykologi, utvecklingspsykologi och olika tillämpningsområden. Läromedlet lyfter också fram de områden där forskningen har gått framåt, såsom biologisk psykologi och kognitiv psykologi.

Med nya ögon innehåller följande delar:

känn dig själv
psykologins historiska framväxt
kognitiv psykologi
biologisk psykologi
stress
socialpsykologi
utvecklingspsykologi
personlighetspsykologi
klinisk psykologi
tillämpad psykologi
ordlista med förklaringar av centrala begrepp

Bokens första kapitel, Känn dig själv, är ett övergripande kapitel som syftar till att introducera ämnet och väcka intresset hos eleverna.

Språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt
Med nya ögon utgår från ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt med en struktur som stöttar eleverna i lärandet. Reflektionsfrågor aktiverar elevernas förförståelse och läsförståelse. Centrala begrepp förklaras i löpande text samt i en ordlista längst bak i boken. Övningar hjälper eleverna att tillämpa och kritiskt granska stoffet.
Digitalt material

Till Med nya ögon får lärare ett kostnadsfritt digitalt material. I det finns olika tips kring hur undervisningen kan bli mer varierad, relaterbar och aktuell för eleverna. I materialet finns också förslag på filmer, klipp, fall att analysera, olika psykologiska tester, artiklar, forskningsrapporter att fördjupa sig i och förslag på både examinationsformer och examinationsuppgifter. Lärarmaterialet är strukturerat efter bokens tio kapitel.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a
  2. +
  3. Mänskligt - Psykologi 1 och 2a

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskligt - Psykologi 1 och 2a av Katri Cronlund, Gabriella Bernerson (häftad).

Köp båda 2 för 978 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Med nya ögon : Psykologi 1 & 2a