Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
560
Utgivningsdatum
2016-08-08
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Ivarsson, Jenny (förf.)
Dimensioner
240 x 190 x 20 mm
Vikt
1177 g
ISBN
9789127447103
Heureka! Kurs 1 och 2 Basåret Teoribok (häftad)

Heureka! Kurs 1 och 2 Basåret Teoribok

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-08-08
839
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Ett gediget läromedel i modern form

Heureka! gör fysiken lättillgänglig och intressant för eleven. Med text och bild visas fysikens tillämpningar, historiska utveckling och betydelse för individ och samhälle på ett pedagogiskt sätt.
Övning, repetition och fördjupning

Läroböckerna innehåller gott om lösta exempel som visar hur man utreder en frågeställning. Kontrolluppgifter finns efter nya avsnitt och varje kapitel avslutas med en sammanfattning och övningsuppgifter.
Lärarhandledningar

Här finns variationsrika laborationer att göra i klassrummet eller hemma. De olika undervisningsmomenten beskrivs med kopplingar till ämnesplanens syften och mål.
Extra stöd och utmaningar

Till de tre grundböckerna i Heureka-serien finns även kompletterande böcker. I boken Ledtrådar och lösningar ges extra stöd till grundbokens samtliga uppgifter i form av korta ledtrådar och utförliga lösningsförslag. I Övningar och problem finns det totalt 1200 extra övningsuppgifter till de tre grundböckerna. Uppgifterna är av varierande svårighetsgrad, både för den som vill ha en extra utmaning och för den som vill träna mer.

Läxhjälp på Facebook

Heurekas läxhjälp i fysik är till för den som kör fast eller behöver få något förklarat igen. Här hjälper engagerade fysiklärare till att svara på elevernas frågor. Läxhjälpen hittar du på facebook.com\Heurekalaxhjalp.

Heurekas digitalböcker - stöttar elevens lärande

Heurekas digitalböcker innehåller funktioner som hjälper eleverna att bearbeta innehållet på olika sätt och ta till sig kunskapen på djupet.
Det här ingår:

Ledtrådar och lösningar i direkt anslutning till övningarna i boken
Två självrättande test per kapitel: Förkunskapstest och Koll på kapitlet
Interaktiva simuleringar som låter eleven testa sig fram
Demonstrations- och teorifilmer som levandegör teorin

Prova alla digitala läromedel gratis i 14 dagar!
Flippa fysiken med Heureka Digital!

Digitalböckerna leder till många nya möjligheter för dig som lärare! Använd till exempel filmerna för att flippa delar av din undervisning. Med förberedda elever är steget till att arbeta praktiskt i klassrummet kortare än någonsin. Heureka Digital skapar därför ett större handlingsutrymme för dig som lärare i klassrummet där varje minut är värdefull!

Vill du veta mer om att flippa undervisningen? Läs då Flipped Classroom av Daniel Barker. Du hittar den på www.nok.se/flippedclassroom
Heureka för basåret

Heureka Fysik 1 och 2 Basåret är ett nytt läromedel som är anpassat för de naturvetenskapliga och tekniska basåren. Det består av en teoribok och en övningsbok och innehåller allt material från Heureka Fysik 1 och Heureka Fysik 2. Dessutom innehåller det efterfrågat fördjupande material inom områden som rörelsemängd, växelströmskretsar och relativitetsteori och ger därmed möjlighet till ytterligare förberedelse inför högre studier i fysik. Teoribok

Pedagogiskt utformade texter och figurer
Kontrolluppgifter som hjälper eleven att bearbeta texten samt utmanande
Tänk till!-uppgifter
Gott om lösta exempel
Sammanfattningar till varje kapitel

Övningsbok

Övningar till varje kapite
Ledtrådar, lösningar och facit till övningarna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Heureka! Kurs 1 och 2 Basåret Teoribok
 2. +
 3. Heureka Fysik 1 och 2 Basåret Övningsbok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heureka Fysik 1 och 2 Basåret Övningsbok av Rune Alphonce, Lars Bergström, Per Gunnvald, Erik Johansson, Roy Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 1338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Heureka! Kurs 1 och 2 Basåret Teoribok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt dålig
  Student, 6 oktober 2020

  Noll pedagogik med förvirrande figurer och resonemang samt flera fel i facit. En riktigt dålig bok. Efter att ha struntat i boken och bara använt youtube istället så gick fysiken mycket lättare.

 2. Överflödig och långt ifrån pedagogisk.
  David, 5 februari 2017

  Alldeles för mycket text som fokuserar på att försöka göra fysiken mer intressant istället för att göra den förståelig. Räcker inte alls med att studera denna bok och göra uppgifterna från tillhörande övningsbok, oftast får man vända sig till resurser online för att kunna få informationen presenterad på ett tydligt sätt där fysiken ligger i fokus. Finns betydligt bättre böcker på Engelska att tillgå, men tyvärr har högskolor valt denna bok som kurslitteratur på grund av brist på andra alternativ på svenska.

Visa alla 2 recensioner