Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lästid
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2019-02-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Bagge, Caroline (form)
Illustratör/Fotograf
Carina Ståhlberg
Dimensioner
210 x 148 x 3 mm
Vikt
60 g
SAB
Fc
ISBN
9789127453517

Lästid, Fredagsfika, Nivå 1

Häftad,  Svenska, 2019-02-15
153
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Serien innehåller fyra noveller, två noveller om Salva och två noveller om Hamid. Varje novell finns på två nivåer och kan användas i ett klassrum där elever har kommit olika långt i sin läsinlärning. Novellerna lämpar sig perfekt för gemensam läsupplevelse i smågrupper som grund för förståelse, färdighetsträning och fördjupning.
Vackert illustrerade berättelser
Till varje sida i novellen hör en detaljrik illustration som speglar och kompletterar novellernas innehåll. Varje novell går att koppla till vanliga teman och andra texttyper som man förväntas arbeta med i kurs A och B på studieväg 1. I lärarhandledningen finns de tillhörande texttyperna, såsom kvitto, sms-biljett, tidtabell m.m. som kopieringsunderlag.

Lärarhandledning

Till novellerna finns även en webbaserad lärarhandledning. Licensen gäller för en lärare i 12 månader. Materialet består av metodförslag, kopieringsunderlag med QR-koder samt övningar och diktamen. Alla noveller är inlästa och ljudfilerna är samlade här.

QR-koder

Elever på studieväg 1 som har kort eller ingen studievana behöver enkelt få tillgång till digitalt material utan en inloggning i flera steg. Därför innehåller Lästid QR-koder som ger eleverna en direkt ingång till materialet på webben genom att scanna koden med sin telefon. Koderna finns som kopieringsunderlag. Läraren skriver ut koderna och eleverna klistrar in dem i sina skrivböcker och scannar när det är dags att öva. Med QR-koderna får eleverna tillgång till de inlästa novellerna och diktamen.

"Underbara noveller som mina elever i A-kurs har älskat!"
Karin Sandström Gördén, sfi-lärare

"Vi köpte in samtliga noveller och de är så omtyckta på studieväg 1. (...) bra med två olika nivåer av samma berättelse!"
Maria Wikman, sfi-lärare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lästid, Fredagsfika, Nivå 1
  2. +
  3. Lästid, Salvas morgon, Nivå 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lästid, Salvas morgon, Nivå 2 av Pernilla Gren Edvardsson, Ylva Gripner (häftad).

Köp båda 2 för 309 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna