Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2020-01-09
Upplaga
4
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
SAB
Do
ISBN
9789127453661
Levander Psykologi 1+2a för gymnasiet, fjärde uppl (häftad)

Levander Psykologi 1+2a för gymnasiet, fjärde uppl

Häftad Svenska, 2020-01-09
459
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med Levanders Psykologi får eleverna både bredda och fördjupa sina kunskaper i psykologi och därmed öka förståelsen för sig själva och andra människor. De får kontinuerligt öva på att jämföra och värdera olika psykologiska perspektiv och förklaringsmodeller. Eleverna får också relatera de nyvunna psykologiska kunskaperna till sina egna erfarenheter. Frågan om arvet och miljöns betydelse är ett återkommande tema liksom hur samhällets utveckling kan förstås utifrån en psykologisk synvinkel. Eleverna får ta del av andras resonemang, jämföra och resonera själva.
Nya kapitel

Psykologi 1 + 2a innehåller helt nyskrivna kapitel, till exempel Vår omoderna hjärna. Kapitlet tar avstamp i elevernas ständigt uppkopplade vardag och beskriver hur den påverkar oss och våra hjärnor i det digitala samhället med dess tekniska frestelser. I Övertalningens psykologi får eleverna läsa om hur de kan påverka andra, men också hur de själva påverkas av information, reklam och propaganda. Kapitlet Hälsa, trender och förändring diskuterar ungas psykiska hälsa, vilka hot mot hälsan som kan finnas men också hållbara vägar dit.
Uppgifter och centrala begrepp

* Varje kapitel inleds med det centrala innehållet i punktform för att ge överskådlighet. Dessa punkter är länkade till kapitlets avslutande uppgifter.

* Uppgifter löpande i kapitlen, där eleverna kontinuerligt kan kontrollera att de har förstått och kan resonera om innehållet. Uppgifterna ger även möjlighet att dra paralleller till egna erfarenheter.

* Tydligt markerade centrala begrepp som förklaras i en separat ordlista på nok.se.
Läromedlets innehåll
Psykologi 1

Eleverna får läsa om hur psykologiämnet har formats genom åren och hur det påverkats av och påverkar sin samtid. De får även fördjupa sina kunskaper om olika psykologiska perspektiv och möta några av psykologins stora forskningsområden. Eleverna får bland annat läsa om hur våra behov och känslor driver oss framåt, vad som händer i mötet med andra, hur vår uppmärksamhet påverkas av det digitala samhället, varför det är svårt att förändra sig och hur vi kan förstå våra egna reaktioner när vi drabbas av stress eller kriser.
Psykologi 2a

Här får eleverna veta mer lära sig mer om hur vi utvecklas från barndomen fram till vuxenlivet. De får lära sig om vad som formar våra personligheter, om övertalningens psykologi och dess påverkan på eleven, om hur vår begåvning uttrycker sig och kan förändras. Till sist beskrivs vanliga former av psykisk ohälsa såsom ångest, depressioner, tvång och psykoser liksom vilken behandling som finns att få.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Levander Psykologi 1+2a för gymnasiet, fjärde uppl
  2. +
  3. Psykologi för gymnasiet 1 och 2a

De som köpt den här boken har ofta också köpt Psykologi för gymnasiet 1 och 2a av Nadja Ljunggren (häftad).

Köp båda 2 för 919 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Levander Psykologi 1+2a för gymnasiet, fj...