Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2019-08-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Hagrot, Eva (red.) / Länk, Carina (red.)
Illustratör/Fotograf
Valentin Schönbeck
Vikt
380 g
SAB
Fj
ISBN
9789127455207
Un été très cool åk 7 Övningsbok (häftad)

Un été très cool åk 7 Övningsbok

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-08-13
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Un été très cool är skriven utifrån det centrala innehållet i kursplanen för moderna språk. Fokus ligger på muntlig kommunikation, vardagliga, välbekanta situationer och på att våga använda språkliga strategier för att förstå och göra sig förstådd.
Stor identifikation

Huvudpersonerna, med begränsade kunskaper i franska, är i samma ålder som eleverna vilket underlättar identifikationen. Berättelsen börjar på svenska men övergår i franska allteftersom ungdomarna blir säkrare på språket. Tanken är att låta eleverna uppleva hur man kan lära sig ett nytt språk genom att vara nyfiken, våga prata men också säga fel, gissa vad ord betyder, lära sig associera för att komma ihåg nya ord, samt använda kroppsspråket och andra strategier.
Berättelsen i åk 7

13-åriga Jesper från Luleå är förväntansfull när han åker med familjen på semester till Nice. I sin resedagbok beskriver han sina upplevelser och vi får bland annat följa med familjen på utflykt till Eze och Monaco. Jesper lär känna franska Lina och hennes kompisar. De tillbringar mycket tid tillsammans runt Place Masséna och Promenade du Paillon. Och Jesper blir förälskad, inte bara i staden Nice ...
Övningarna i Un été très cool

I varje kapitel finns bland annat ord och fraser som behövs för att börja kommunicera på ett nytt språk, en inledande uppgift med detaljerade illustrationer som skapar förförståelse, minst två hörövningar och en gruppaktivitet där eleverna får använda språket. Uttal och intonation tränas systematiskt. Kulturkunskap varvas med uppgifter för att söka information på internet. Efter varje kapitel utvärderar eleverna sina kunskaper.
Materialet i åk 7 består av:

* Textbok
* Övningsbok
* Elevwebb (extramaterial)
* Textbok Digital
* Övningsbok Digital
* Lärarhandledning Webb

Kostnadsfritt extramaterial

Un été très cool fortsätter på webben! Här finns inlästa texter och hörövningar, samt interaktiv ord- och grammatikträning.
Digitalbok

I digitalböckerna är all text inläst.
Lärarhandledning

Lärarhandledningen är webbaserad och innehåller allt elevmaterial samt facit. Här finns också arbetsblad, diagnostiska prov samt färdighetsprov med bedömningsmatriser. Licensen gäller för en lärare i 12 månader.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Un été très cool åk 7 Övningsbok
  2. +
  3. Un été très cool åk 6 Allt-i-ett-bok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Un été très cool åk 6 Allt-i-ett-bok av Lena Wennberg Trolleberg (häftad).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Wennberg Trolleberg