Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Förskolepocket
Antal sidor
80
Utgivningsdatum
2021-09-30
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
200 x 128 x 7 mm
Vikt
115 g
SAB
E
ISBN
9789127460133
Förskolepocket Värt att veta om barns sexualitet och integritet? (häftad)

Förskolepocket Värt att veta om barns sexualitet och integritet?

Häftad Svenska, 2021-09-30
144
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Medvetenheten kring vikten av att arbeta med barns integritet har ökat kraftigt de senaste åren, tack vare kopplingen mellan Barnkonventionen och förskolans läroplan. Barns sexualitet är inte en lika etablerad fråga, men är ändå något som pedagoger inom förskolan hanterar dagligen. Samtidigt som de flesta inom förskolan vill finnas där och ge förutsättningar för en positiv utveckling kan frågan om barns sexuella utveckling kännas lite laddad och på vissa sätt svår att närma sig.

Boken är tänkt att ge dig kunskap om vad du som pedagog kan göra för att skapa en bra miljö på förskolan och hur du kan tänka och göra i olika knepiga situationer som uppstår. Hur begränsar man till exempel ett olämpligt beteende utan att framkalla skamkänslor hos ett barn? Var går gränserna mellan vanliga beteenden och beteenden som bör väcka vår oro?

I boken finns förslag på hur du tillsammans med sina kollegor kan hålla dessa frågor aktuella inom verksamheten samt stöd för hur ni får till en bra kommunikation med föräldrarna.

Sagt om boken:

"En varm och ödmjuk bok som bjuder in läsaren på ett bra sätt och litar på att läsaren kan och vill göra rätt. Det känns super att det finns en bok att tipsa om som tar upp frågorna på ett så lättillgängligt sätt och som kan utgöra en utgångspunkt för arbetslagen. Det är lättare och bättre att diskutera de här ibland lite laddade frågorna utifrån en bok"

Nathalie Simonsson, sexualupplysare och författare till Världens Viktigaste Bok

"En viktig och välskriven bok! Den är inkluderande av läsaren med diskussionsfrågor och dilemman. Jag uppskattar att den är så lättillgänglig trots det tunga/viktiga innehållet. Jag längtar efter att kunna få diskutera de här frågorna med mina kollegor!"

Isabelle Santos Andersson, förskollärare

"Boken är en glädje att läsa. Den är inkännande, lyhörd och lugnande och det känns som att författaren verkligen känner målgruppen. En sådan här bok har saknats länge och jag tror att den har chans att vara till stor nytta för många."

Kalle Röcklinger, sexualupplysare

"Boken tar barns sexualitet och nyfikenhet för självklar och på allvar. Här får man reflektera över konkreta situationer som kan uppstå på en förskola, liksom många tips hur man kan arbeta förebyggande med sexualitet och integritet. En självklar vägledning för alla i förskolan"

Hans Olsson, sakkunnig sexualundervisning, RFSU
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förskolepocket Värt att veta om barns sexualitet och integritet?
  2. +
  3. Ungdomar, sexualitet och relationer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar, sexualitet och relationer av Elisabet Häggström-Nordin, Chris Magnusson (häftad).

Köp båda 2 för 583 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellinor Isfors

  • Sexualitet, samtycke och relationer : de första skolåren

    Ellinor Isfors

    Barn i 6-9-årsåldern är redan starkt påverkade av snäva normer och olika budskap i till exempel media och reklam. De kan ha starka åsikter om vad som är okej för tjejer och killar, de kan ha tagit till sig av olika utseendeideal och de kan ha mata...