Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2022-01-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
220 x 155 x 30 mm
Vikt
748 g
SAB
Eaac.08,Em-c.08,Doeaa
ISBN
9789127460256

Äldres lärande : utblickar och insikter

Inbunden,  Svenska, 2022-01-24
372
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om vi tar livslångt lärande på allvar måste även den senare delen av livet inkluderas. Genom att se på lärande ur ett åldrande- och generationsperspektiv kan vi förstå hur tid samspelar med erfarenheter, kunskaper, bildning och hälsa i det livslånga lärandet.

Boken Äldres lärande – utblickar och insikter ger många exempel på lärande senare i livet. Här studeras bland annat utbildningsaktiviteter som studiecirklar, senioruniversitet, högskolestudier, graffitikurser och stickkaféer. Aktiviteter där intellektuell förkovran, social samvaro och välbefinnande är både motiv och vinst med deltagandet.

Antologin samlar aktuell svensk forskning om äldres lärande och förmedlar kunskaper från kvalitativa intervjustudier, existentiella levnadsberättelser och internationella forskningsutblickar.

Äldres lärande passar alla som vill få insikter i vad lärande senare i livet kan ge och innebära, såsom pedagoger, organisatörer och studerande inom högskola och folkbildning, men även gemene man, gammal som ung, som finner glädje i att lära.

Cecilia Bjursell är professor i pedagogik och centrumledare för Encell, nationellt kompetenscentrum för livslångt lärande, vid Högkolan för lärande och kommunikation, Jönköping University.

Magorzata Malec Rawinski är lektor och docent i pedagogik vid Stockholms universitet. Hennes forskning rör migration, ålder, biografiskt lärande, biografiskt åldrande och livslångt lärande.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Äldres lärande : utblickar och insikter
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna