Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2023-04-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 9 x 170 mm
Vikt
333 g
SAB
Eu
ISBN
9789127460386

Kollegiehandledarens bok. Specialpedagogik i skola : skolutveckling med Kollen-modellen

Häftad,  Svenska, 2023-04-21
711
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att utveckla ett gemensamt specialpedagogiskt förhållningssätt behöver skolpersonalen få möjlighet att metodiskt kartlägga och samarbeta kring utvecklingsområden. Steg för steg leds arbetet mot en inkluderande lärmiljö i en process där du som kollegiehandledare, med rätt förutsättningar, är själva motorn.

I Kollenmodellen, som presenteras i boken, föreslås hur en studiecirkel kan läggas upp kring Lärarens bok för att ge nödvändiga grundkunskaper om funktionsnedsättningar och om hur en kartläggning kan genomföras och användas. Därefter är det dags för kärnan i arbetet som består av en handledningsrutin i fem steg där arbetslaget gör anpassningar och bygger upp sin gemensamma kunskapsbas utifrån konkreta elevärenden. Du får också vägledning i hur klassrumnära coachning kan gå till som ett sätt att utvärdera de åtgärder som satts in.

I Kollegiehandelarens bok Specialpedagogik i skola och klassrum presenteras en mängd verktyg som stöttar processerna på olika nivåer: i arbetslag, skola, rektorsområde eller på organisationsnivå. Den kompletterar Lärarens bok och vänder sig till såväl kollegiehandledare – främst specialpedagoger, speciallärare och förstelärare – som till kuratorer, rektorer, skolchefer och hela elevhälsoteam.

Sagt om boken:

”Bokens upplägg är tydligt och lättfattligt, det ingår även flertalet formulär för exempelvis kartläggning eller klassrumsobservationer. [...] Texten är lättläst och tydlig med konkreta exempel och vetenskaplig förankring. Helhetsbetyg 5/5.”
Elin Forsgren, BTJ-häftet nr 12, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kollegiehandledarens bok. Specialpedagogik i skola  : skolutveckling med Kollen-modellen
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 940 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna