Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2023-01-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
215 x 140 x 21 mm
Vikt
482 g
SAB
Doka
ISBN
9789127460621

Förenligt med liv : berättelser om krisstöd

(4 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-01-02
273
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sara Johansson har under många år arbetat med krisstöd och har stor praktisk erfarenhet av att stödja människor i det akuta skedet efter katastrofer, i sorg och vid svår sjukdom. I Förenligt med liv får du följa med bakom kulisserna i hennes arbete.

Här visas konkret hur människans motståndskraft stärks i en katastrof, men också hur sorg och olika krisreaktioner kan se ut, bortom stora rubriker. Läsaren får möta ett litet barn som sörjer, en storskalig naturkatastrof där nya stjärnor på himlen plötsligt blir synliga och en lindrande katt. Livsviktig kunskap förmedlas i form av starka berättelser.

Förenligt med liv är berättelsen om de yttersta gränserna för människans överlevnad. Om vår sköra, osannolika tillvaro på ett litet ljusblått klot i rymden. Om det som är så oerhört svårt – och samtidigt möjligt.

Boken är skriven för psykologer, sjuksköterskor, barnmorskor, undersköterskor, läkare, lärare, socionomer, präster, tjänstemän på myndigheter – och alla andra som möter barn och vuxna i kris och sorg.

Sara Johansson är beteendevetare och har varit rådgivare vid internationella Röda Korset. Hon anses vara en av de främsta experterna inom sitt område och har bland annat arbetat med tsunamikatastrofen i Sydostasien, terroristdåden i Norge och på fältsjukhus i Södra Pakistan. Hon medverkar ofta som expert i medier vid svåra händelser. Två år i rad har hon fått ett särskilt omnämnande i ansedda The Hippocrates Prize for Poetry and Medicine för sina texter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förenligt med liv : berättelser om krisstöd
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Förenligt med liv : berättelser om krisstöd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oerhört välskrivet om det viktigaste av allt
  Axel, 31 maj 2023

  Vilken resa!

  Som läsare dras du in i berättelserna och det är väldigt svårt att sluta läsa och lägga boken i från sig. Den är som Ålevangeliet men om trauma, sorg och krisstöd...

  Passar dig som arbetar med barn eller vuxna, dig som är med i en krisgrupp eller som bara tycker ämnet är spännande. Boken är jättefin med ett fint läsband som sitter fast i boken till. Fin att ge i present.

  En bok alla borde läsa, så vackert skriven om det största i livet. Livskunskap. Läs hela recensionen

 2. Fantastisk helt enkelt
  Anna, 4 januari 2023

  Boken förklarar grundläggande, livsavgörande fakta om människors beteenden vid svåra händelser t ex ett terroristdåd, en brand, ett dödsfall. Kunskap alla borde ha, och som faktiskt kan rädda ditt liv! Lättläst och lätt att förstå.

  Berättelser från små och stora kriser, från Sverige och utomlands, vävs samman utifrån ett vattentema. Berättelserna knyts samman med detaljer som också vävs ihop sinnrikt. En stor bok, som berör och stannar kvar. Hade tänkt läsa den i delar, men det blev... Läs hela recensionen

 3. Oerhört välskriven bok med viktigt innehåll
  Therese , 4 januari 2023

  Den här boken innehåller stor erfarenhet beskriven i korta, personliga ordalag. Därtill skriven på ett vackert och tillgängligt sätt. Den är både starkt berörande och fylld av kunskap för den som möter människor i sitt yrke i någon form. Jag rekommenderar den varmt!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sara Johansson