Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Input
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2022-04-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 186 x 11 mm
Vikt
434 g
SAB
Eabfc.02
ISBN
9789127460706

Läs- och skrivundervisning som gör skillnad : att arbeta utifrån Teachers College Reading and Writing Project

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2022-04-26
405
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Har du hört talas om Teachers College Reading and Writing Project och vill veta mer? Vill du inpireras till att förändra något i din läs- och skrivundervisning? Har du flerspråkiga elever i din klass och vill hitta ett sätt att undervisa som utmanar och stöttar alla elever?

I boken Läs- och skrivundervisning som gör skillnad – att arbeta utifrån Teachers College Reading and Writing Project går försteläraren Anna Månsson Nylund igenom den workshopstruktur som praktiseras inom TCRWP. Hon ger konkreta och inspirerande exempel från sin egen undervisning på lågstadiet. Inom strukturen får eleverna utveckla sin läsning och sitt skrivande, både enskilt och gemensamt. Läraren är en läsande och skrivande förebild inom TCRWP och den här boken innehåller flera exempel på hur du som lärare kan modellera det eleverna ska träna på.

Lisa Molin, forskare vid Göteborgs universitet, inleder boken med ett avsnitt där hon kopplar TCRWP till aktuell forskning om läs- och skrivundervisning.

TCRWP är ett permanent forskningsprojekt med sin bas vid Columbia University i New York. Det är ett förhållningssätt till undervisning och lärande. I grunden finns ett långsiktigt mål att man vill utbilda elever till läs- och skrivkunniga individer som tror på att göra sina röster hörda i samhället. Undervisningen i läsning och skrivning organiseras i workshopstruktur som följer samma mönster.

Läs- och skrivundervisning som gör skillnad vänder sig i första hand till lärare i grundskolans tidiga år som arbetar med läs- och skrivundervisning, men kan även läsas av lärare i grundskolans senare år, då mycket av Teachers Colleges undervisning går att tillämpa både vad gäller yngre och äldre elever. Boken passar också för lärarstudenter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Läs- och skrivundervisning som gör skillnad : att arbeta utifrån Teachers College Reading and Writing Project
  2. +
  3. Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Handbok för högkänsliga : omfamna din styrka, s... av Åsa Vikman (inbunden).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »