Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
229
Utgivningsdatum
2023-05-29
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
216 x 140 x 17 mm
Vikt
388 g
SAB
Do,Vlbd
ISBN
9789127460720
Terapeutens misstag : om den mänskliga faktorn i terapiarbetet (häftad)

Terapeutens misstag : om den mänskliga faktorn i terapiarbetet

Häftad,  Svenska, 2023-05-29
299
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Här får du glänta på terapidörren: 15 psykoterapeuter delar generöst med sig av sina egna felsteg och vad de lärt sig av dem. Du får även ta del av vad klienter uppfattar som misstag och vad forskningen säger om misstag i psykoterapi. Det handlar bland annat om brister i problemanalys och bedömning, feltajmade insatser, att blanda ihop klienter, uttrycka sig på ett sätt som sårar klienten eller att vara för följsam, för konfrontativ, för partisk eller för personlig.

Författaren undersöker hur misstag kan uppstå och vilka följder de får. Går de rentav att förebygga? Inte minst vägleds du till att bli bättre på att upptäcka, ta ansvar för och hantera misstag som terapeut. Det är en bok som belyser etiska frågor i den kliniska vardagen.

Terapeutens misstag är skriven för blivande och verksamma psykologer och psykoterapeuter, oavsett tid i yrket eller terapiinriktning. Exemplen kommer från KBT, DBT, ACT och MI, men innehållet bygger på psykoterapiforskning som omfattar de flesta terapiskolorna.

Elin Wesslander är leg. psykolog, leg. psykoterapeut (KBT) och specialist i psykologisk behandling/psykoterapi. Hon är en erfaren kliniker, handledare och utbildare inom KBT, beteendeanalys och ACT, numera verksam i eget företag. I sitt yrkesliv har hon särskilt fördjupat sig i arbete med ungdomar och i professionell utveckling för behandlare.Sagt om boken:

"Elins bok är välkommen och viktig för såväl nya som erfarna psykologer! Om den hade funnits under mina år i Psykologförbundets etikråd hade jag tipsat om den många gånger."
Kristina Taylor, leg. psykolog och ordförande i Psykologförbundet

"Boken erbjuder många lärdomar för alla som lär sig bedriva psykologisk behandling - men är kanske ännu viktigare för oss som har jobbat några år. Den ger oss en inblick i de misstag vi ofta begår och vad vi kan lära oss av dem för att bli bättre."
Alexander Rozental, leg. psykolog, universitetslektor och docent
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Terapeutens misstag : om den mänskliga faktorn i terapiarbetet
  2. +
  3. Terapeuten i fokus : professionell utveckling och självomsorg i människovårdande yrken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terapeuten i fokus : professionell utveckling o... av Katja Lindert Bergsten, Kristoffer Pettersson (häftad).

Köp båda 2 för 567 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Wesslander

  • Terapeutens misstag

    Elin Wesslander

    Här får du glänta på terapidörren: 15 psykoterapeuter delar generöst med sig av sina egna snedsteg och vad de lärt sig av dem. Du får även ta del av vad klienter uppfattar som misstag och vad forskningen säger om misstag i psykoterapi. Det handlar...