Vulvodyni (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2023-06-02
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127461215

Vulvodyni E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-06-02
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
?Smärtan har funnits med så länge, och gör sig fortfarande påmind ibland, men nu när jag vet hur jag kan hantera den ... det påverkar hur mycket som helst, idag vet jag att det går att bli bättre.?

Vulvodyni handlar om smärta i området runt slidöppningen. Slemhinnorna blir smärtkänsliga, beröring gör ont och sex blir något man oroar sig för och försöker undvika. Trots att nästan var femte kvinna är drabbad är okunskapen stor. Många lider i åratal trots att det finns bra hjälp ? både individen och vården är i behov av information och kunskap.

I Vulvodyni får du kunskap om tillståndet: hur det uppkommer, om onda cirklar som kan förvärra och framför allt vad som kan göras för att förebygga och behandla. Författarna delar med sig av aktuell kunskap samt råd och tips om vad som hjälper vid vulvodyni.

Vulvodyniriktar sig till dig som misstänker eller vet att du har vulvodyni och till närstående samt vårdpersonal som barnmorskor, gynekologer, psykologer, fysioterapeuter och kuratorer.

Ida Flink är docent, leg. psykolog och forskare vid Örebro universitetet. Hon forskar om effekter av kbt vid vulvodyni, hur vi kan förstå psykologiska aspekter av tillståndet och hur behandlingarna kan förbättras.

Linnéa Engman är fil.dr., leg. psykolog och forskare vid Örebro universitet, KI och smärtkliniken på S:t Görans sjukhus. Hennes forskning handlar om psykologin kring vulvodyni och effekter av psykologisk behandling.

Nina Bohm-Starke är docent, överläkare och specialist i gynekologi på Kvinnokliniken, Danderyds sjukhus. Hon forskar i obstetrik och gynekologi vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Danderyd sjukhus Karolinska Institutet och hon är en av landets främsta experter inom vulvodyni.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna