Beroende i praktiken (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
458
Utgivningsdatum
2023-11-20
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127461383
Beroende i praktiken (e-bok)

Beroende i praktiken E-bok

Förstå, bemöta och samverka

E-bok,  Svenska, 2023-11-20
229
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Beroende i praktiken ger konkreta redskap för förhållningssätt och bemötande. Du får kunskap om:

hur beroende uppstår och hjärnan påverkas ? beroendets biologi och kemi hur personlighet, förmågor och omgivningen påverkas av beroendekroppslig och psykiatrisk samsjuklighetsamverkan mellan olika samhällsinsatser och professionerförändringsprocessen från skadligt till kontrollerat bruk eller nykterhet hur anhöriga påverkas och hur de kan stöttassamtalsledarens roll och motiverande samtalutrednings- och utvärderingsinstrumentevidensbaserade insatser för stöd och behandling att hantera upprepade återfall

Många dialoger och exempel visar hur detta görs i praktiken. På ett unikt vis kombineras forskning med berättelser från personer som har egen erfarenhet av beroende. Författarna utgår genomgående från ett holistiskt återhämtningsperspektiv snarare än att behandla beroendet som ett isolerat fenomen.

Beroende i praktiken riktar sig till dig som i ditt nuvarande eller blivande yrke möter personer med beroende och deras anhöriga, såsom socionom, beroendestödjare, anhörigkonsulent, hälsopedagog, psykolog, sjuksköterska eller läkare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »