Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
92
Utgivningsdatum
2022-09-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 152 x 5 mm
Vikt
176 g
SAB
Eab,Eaa
ISBN
9789127461635
Samtalsmetoder i skolan : förstå och nå fram till dina elever (häftad)

Samtalsmetoder i skolan : förstå och nå fram till dina elever

Häftad,  Svenska, 2022-09-26
352
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Samtalsmetoder i skolan får du redskap att kommunicera med alla dina elever – inte minst de som av olika anledningar oftare krockar med vardagen. På ett konkret och inspirerande vis beskrivs enkla men kraftfulla samtalsmetoder som underlättar när du ska förklara sammanhang, ge instruktioner, förbereda dagliga aktiviteter, lösa konflikter etc. Exempel på metoder:

• ritprat
• seriesamtal
• sociala berättelser
• sociala manus
• samtalsmatta
• påståendeformulär.

Samtalsmetoder i skolan vänder sig till dig som blivande eller verksam lärare i skola och fritidshem eller som på annat sätt arbetar med barn och unga. De metoder som beskrivs hjälper dig att nå fram, även till elever med exempelvis autism och adhd, och att bättre förstå vad de vill och behöver. Eleverna får samtidigt stöd i att uttrycka sig och att utvecklas i det sociala samspelet, tillsammans med en stärkt känsla av tillhörighet och självständighet.

Upptäck kraften i kommunikation med stöd av visuella redskap och berättelser för samtal med såväl individ som grupp. Barns röster behöver bli hörda!

Författarna har gedigen erfarenhet av arbete med inriktning mot neuropsykiatriska funktionsnedsättningar där tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande är centrala inslag. De utbildar, handleder och coachar pedagoger, barn och föräldrar. Här kan du läsa mer om författarna och boka föreläsning: nok.se/bokaforfattare
Avdelare med linje

Sagt om boken:

"Det här är en bok som handlar om så mycket mer än bara samtalsmetoder – det här är boken för alla som vill utvecklas kommunikativt till fördel för eleverna och den egna undervisningen. Boken innehåller ett smörgåsbord med olika användbara exempel som vuxna i skolan kan pröva, lära sig av och anpassa till den egna skolkontexten."
Johanna Lindgren Chin, specialpedagog och förstelärare
@specialpedagog_i_skolan


"Här har vi en viktig och konkret bok med handfasta tips och råd kring verktyg och metoder för alla barn och elevers rätt att förstå och göra sig förstådda. Läs tillsammans i arbetslaget eller på egen hand för kunskapspåfyllning och inspiration!"
Julia Andersson, leg. logoped
@logopedjulia


"Att kommunicera är inte alltid så lätt. Om du som vi och många andra upplever att du inte alltid når fram till dina elever, vare sig det gäller en konflikt eller instruktion, är detta boken för dig. Den lyfter tekniker och metoder på ett sätt som gör att du lätt kan använda dem i vardagen. En bok som varje pedagog borde ha i sin ”verktygslåda” för att med framgång nå eleverna."
Malin Fredriksson och Frida Persson, lärare och författare
@vara.sma.klassrum


"Samtalsmetoder i skolan är en mycket bra handbok för den som
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samtalsmetoder i skolan : förstå och nå fram till dina elever
  2. +
  3. Främjande lärmiljöer : vägar till lärande och hälsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främjande lärmiljöer : vägar till lärande och h... av Karin Åström, Alexandra Palmblad (häftad).

Köp båda 2 för 672 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna