Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2023-08-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
22 x 227 x 153 mm
Vikt
625 g
ISBN
9789127462410
Kbt för skolkuratorer : verktyg som förändrar (inbunden)

Kbt för skolkuratorer : verktyg som förändrar

Inbunden,  Svenska, 2023-08-21
364
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan du hjälpa elever som är stressade, oroliga inför prov eller inte vågar prata inför klassen? Hur kan du få skoltrötta elever att hitta motivation? Hur kan du stötta vid konflikter på skolan?

I Kbt för skolkuratorer får du verktyg från kbt som är användbara i elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande arbete. De kan användas i kontakt med elever, i handledning av lärare och annan skolpersonal samt i samarbete med föräldrar.

Varje kapitel har ett tema – som goda relationer, stress, oro, motivation, autism och adhd – med tillhörande relevanta kbt-verktyg. Du får veta hur du kan göra i praktiken och även ta del av hur andra skolkuratorer använt verktyget och inspireras av deras erfarenheter. Dessutom finns fördjupande intervjuer med experter inom varje område.

Författarna har lång erfarenhet av att utbilda inom elevhälsan och har valt ut de verktyg inom kbt som skolkuratorer har mest nytta av. Även andra yrkesgrupper inom elevhälsan kommer ha stor nytta av verktygen. På bokens hemsida kan du ladda ner arbetsmaterial.

Kristina Loftsson är leg. psykolog med erfarenhet av behandling, utbildning och handledning inom elevhälsa, psykiatri och företagshälsovård.

Peter Friberg
är leg. psykolog och arbetar med utbildning och utveckling inom skola och socialt arbete.

Malin Khoso
är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare. Hon har i många år arbetat inom skola, psykiatri och socialt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kbt för skolkuratorer : verktyg som förändrar
  2. +
  3. Jag törs inte men gör det ändå: om barns välmående och självkänsla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag törs inte men gör det ändå: om barns välmåe... av Martin Forster (inbunden).

Köp båda 2 för 615 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Kbt för skolkuratorer

    Peter Friberg, Malin Khoso, Kristina Loftsson

    Hur kan du hjälpa elever som är stressade, oroliga inför prov eller inte vågar prata inför klassen? Hur kan du få skoltrötta elever att hitta motivation? Hur kan du stötta vid konflikter på skolan? I Kbt för skolkuratorer får du verktyg från kbt s...