Kbt för skolkuratorer (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2023-08-18
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127462427
Kbt för skolkuratorer (e-bok)

Kbt för skolkuratorer E-bok

verktyg för förändring

E-bok,  Svenska, 2023-08-18
199
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Hur kan du hjälpa elever som är stressade, oroliga inför prov eller inte vågar prata inför klassen? Hur kan du få skoltrötta elever att hitta motivation? Hur kan du stötta vid konflikter på skolan?

I Kbt för skolkuratorer får du verktyg från kbt som är användbara i elevhälsans hälsofrämjande och förebyggande arbete. De kan användas i kontakt med elever, i handledning av lärare och annan skolpersonal samt i samarbete med föräldrar.

Varje kapitel har ett tema ? som goda relationer, stress, oro, motivation, autism och adhd ? med tillhörande relevanta kbt-verktyg. Du får veta hur du kan göra i praktiken och även ta del av hur andra skolkuratorer använt verktyget och inspireras av deras erfarenheter. Dessutom finns fördjupande intervjuer med experter inom varje område.

Författarna har lång erfarenhet av att utbilda inom elevhälsan och har valt ut de verktyg inom kbt som skolkuratorer har mest nytta av. Även andra yrkesgrupper inom elevhälsan kommer ha stor nytta av verktygen. På bokens hemsida kan du ladda ner arbetsmaterial.

Kristina Loftsson är leg. psykolog med erfarenhet av behandling, utbildning och handledning inom elevhälsa, psykiatri och företagshälsovård.

Peter Friberg är leg. psykolog och arbetar med utbildning och utveckling inom skola och socialt arbete.

Malin Khoso är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och handledare. Hon har i många år arbetat inom skola, psykiatri och socialt arbete.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »