På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
323
Utgivningsdatum
2023-10-20
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Helena Sjöstrand Svenn, Gösta Svenn
Dimensioner
27 x 228 x 147 mm
Vikt
750 g
SAB
Dodf
ISBN
9789127462892
Sorg och komplicerad sorg (inbunden)

Sorg och komplicerad sorg

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-10-20
430
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  226
Visa alla 1 format & utgåvor
Sorg är en normal reaktion vid förlust av en närstående. Men för cirka tio procent följer sorgen inte det förväntade läkningsförloppet. Denna bok beskriver komplicerad sorg och hur den skiljer sig från vanlig sorg och traumatisering. Författarna tar upp de vanligaste formerna av komplicerad sorg, som förlängd sorgreaktion, och hur de olika tillstånden kan behandlas utifrån flera olika terapiformer. De tar även upp insatser vid större katastrofer. Fallbeskrivningar illustrerar viktiga kliniska frågor.

Sorg och komplicerad sorg är skriven för studerande och yrkesverksamma inom människovårdande yrken och för alla som möter människor i sorg: psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer, medlemmar i kristeam, präster, poliser och verksamma inom socialtjänst och skola.

Isabel Petrini, leg. psykolog, har fackgranskat den svenska utgåvan.

Författarna till denna antologi är Norges främsta kliniker och forskare inom sorg. Redaktörer är:
Pål Kristensen, fil.dr och docent vid Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen. Han har i över 20 år arbetat både som klinisk psykolog och forskare med fokus på sorg och komplicerad sorg.

Kari Dyregrov, fil.dr och professor emerita vid Høgskulen på Vestlandet. Hon har forskat om sorg och komplicerad sorg i 25 år, bland annat vid Senter for krisepsykologi.

Atle Dyregrov, fil.dr och professor emeritus vid Senter for krisepsykologi, Universitetet i Bergen och arbetar även på Kliniken för krispsykologi. Han har arbetat i närmare 40 år som forskare och klinisk psykolog med sorg och behandling av komplicerad sorg.

Sagt om boken

”Författarna delar generöst med sig av konkreta beskrivningar av hur man varsamt och medvetet bemöter den som drabbats av svår sorg. Boken är ett fyrljus i mörkret för dig som arbetar i hälso- och sjukvården. Den kan också inspirera och ge förtröstan till dig som söker lindra och förebygga ett förlängt lidande.”
Poa Samuelberg, leg. psykolog, leg. psykoterapeut och specialist i klinisk psykologi

”Denna bok flyttade direkt in på min hylla med mest använda böcker! En riktig skatt, fylld med kunskap om sorg och svåra sorgereaktioner, kunskap som tyvärr ofta är en bristvara i vårt samhälle. Jag uppskattade särskilt de pedagogiska översikterna om hur komplicerad sorg skiljer sig från normal sorg, depression och ptsd. Även barns utsatthet tas upp på ett mycket bra sätt. Given inom grund- och vidareutbildningar för alla människovårdande yrken. Jag hoppas att boken kommer läsas av många!”
Sara Johansson, beteendevetare med inriktning krisstöd till barn och vuxna, tidigare rådgivare vid internationella Röda Korset
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sorg och komplicerad sorg
 2. +
 3. Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kropp vid läkning efter psykiskt trauma

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kroppen håller räkningen : hjärna, sinne och kr... av Bessel Van Der Kolk (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sorg och komplicerad sorg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  Linn, 5 november 2023

  Guld värd för dig som möter dem som har en alldeles för tung sorg t ex efter mord, olyckor och sjukdom.

  Fokus på psykoterapeutisk behandling och bra uppdatering gällande vad vi nu vet om sorg. För dig som tror att "krisens faser" gäller fortfarande är detta obligatorisk läsning...!

  Mycket lämpad som kurslitteratur, förslagsvis tillsammans med t ex Krisstöd av Hedrenius & Johansson.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna