Sorg och komplicerad sorg (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
374
Utgivningsdatum
2023-10-22
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127462908
Sorg och komplicerad sorg (e-bok)

Sorg och komplicerad sorg E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-10-22
227
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Sorg är en normal reaktion vid förlust av en närstående. Men för cirka 10 procent följer sorgen inte det förväntade läkningsförloppet ? de utvecklar komplicerad sorg. Den vanligaste formen av komplicerad sorg är ihållande sorg.

Denna antologi ger en introduktion till begreppet komplicerad sorg och beskriver skillnaden mot vanlig sorg, de vanligaste formerna av komplicerad sorg hos vuxna och barn samt hur de olika tillstånden kan behandlas psykoterapeutiskt. Den tar även upp insatser vid större katastrofer.

Författarna är Norges främsta kliniker och forskare inom sorg. De berättar om behandling av komplicerad sorg utifrån olika teorier och terapiformer. Fallbeskrivningar illustrerar viktiga kliniska frågor.

Sorg och komplicerad sorgär skriven för vårdpersonal och andra som möter människor i sorg, exempelvis psykologer, läkare, sjuksköterskor, socionomer, medlemmar i kristeam, präster, poliser och verksamma inom socialtjänsten och skolan.

Isabel Petrini, leg. psykolog, har fackgranskat och skrivit ett förord till den svenska utgåvan.

Pål Kristensen, fil.dr, är docent vid Centrum för krispsykologi, Universitetet i Bergen, och har i över 20 år arbetat både som klinisk psykolog och forskare med fokus på sorg och komplicerad sorg.

Kari Dyregrov, fil.dr, är professor vid Høgskulen på Vestlandet och har forskat om sorg och komplicerad sorg i 25 år.

Atle Dyregrov, fil.dr, är professor vid Centrum för krispsykologi, Universitetet i Bergen, och arbetar även på Kliniken för krispsykologi. Han har arbetat i närmare 40 år som forskare och klinisk psykolog med sorg och behandling av komplicerad sorg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna