På topplistor
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
196
Utgivningsdatum
2024-03-04
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
235 x 160 x 19 mm
Vikt
528 g
SAB
Vlada
ISBN
9789127463011

Att möta autister i vården : en guide för neurotypiker

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2024-03-04
282
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Många med autism beskriver att möten med vårdpersonal går snett – att de inte känner sig tagna på allvar, inte fick fram det de ville eller inte riktigt förstod vad personalen sa. Det vill den här boken ändra på.

Man pratar ofta om att individer med autism kan ha svårt att kommunicera och att förstå människor utan autismdiagnos (neurotypiker). Men neurotypiker kan ha lika svårt att förstå autister. Eftersom svårigheterna går åt båda hållen behöver vårdpersonal som är neurotypiker anpassa sitt beteende och bemötande, så att patienter med autism får en bra vård.

Att möta autister i vården ger gedigen förståelse för autism och presenterar konkreta råd och tips om hur personal och hela mottagningar kan skapa bättre förutsättningar för goda möten – och därmed mer jämlik vård. Innehållet bygger på forskning, erfarenheter från klinisk praktik samt intervjuer med både autister (i rollen som patienter) och professionella inom vården (som ofta, men inte alltid är neurotypiker).

Boken riktar sig till dig som är neurotypiker och jobbar inom hälso- och sjukvård, men även inom omsorg, elevhälsa och liknande verksamheter, som kurator, sjuksköterska, undersköterska, mentalskötare, logoped, arbetsterapeut, fysioterapeut, läkare, tandläkare eller psykolog. Som autist kan du redan mycket inom området, men boken kan förhoppningsvis bidra med nya insikter även till dig.

Sagt om boken:

”Texten är väl underbyggd med referenser samt citat från intervjuer med patienter och vårdpersonal. Boken ger många konkreta råd kring hur vårdpersonal kan arbeta för bättre förutsättningar för autister som söker vård, och riktar sig till vårdpersonal men är även relevant för specialpedagoger eller annan personal inom skolans elevhälsa, samt ytterligare personer som möter människor inom autismspektrat.”
Elin Forsgren, BTJ-häftet nr 5, 2024
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att möta autister i vården : en guide för neurotypiker
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 381 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att möta autister i vården : en guide för neurotypiker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket läsvärt och användbart om autism
    Adlitam, 28 mars 2024

    Jag läste boken som anhörig (och ofta medföljande vid vårdbesök) och skulle önska att den lästes av alla som jobbar inom vården men stora delar kan definitivt också vara användbara för personal inom skola m m. Framför allt de inledande beskrivningarna av vad autism kan innebära i praktiken är otroligt bra. Jag är rätt påläst om autism och det brukar innebära att sådana avsnitt mest känns som upprepningar, men Maria Bühler beskriver konkret och begripligt hur olika sätt att fungera kan leda ti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Maria Bühler