Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2023-09-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
16 x 217 x 159 mm
Vikt
290 g
SAB
Eab
ISBN
9789127463486

Övergångar i gymnasievardagen : arbeta systematiskt för en tillgänglig lärmiljö

Häftad,  Svenska, 2023-09-21
363
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Övergångar är ett identifierat utvecklingsområde som berör alla skolor, kanske inte minst gymnasieskolan där höga krav ställs på elevers självständighet. Det som efterfrågas är kunskap om hur övergångar kan organiseras och stödstrukturer byggas för att skapa likvärdiga möjligheter för elevernas lärande och välmående.

I Övergångar i gymnasievardagen presenteras hur ett systematiskt arbetssätt kan användas som verktyg för att förstå, planera, genomföra, följa upp och utvärdera arbetet med övergångar i gymnasieskolans vardag som bidrar till en tillgänglig lärmiljö. Det handlar om att upparbeta arbetsformer och rutiner för ett förebyggande och resursbesparande arbete som gör hela skolvardagen förutsägbar och trygg.

Boken kan stärka hela skolans utvecklingsarbete kring övergångar och bidra till kollegial skolutveckling inom arbetslaget, med fördel i samarbete med elevhälsa, skolledning och huvudman. I din roll som enskild lärare kan du också använda boken för att systematiskt utveckla de övergångar som kommer med din undervisning.

Sagt om boken:

”Svensk skola är dokumenterat usel på övergångar. Därför är Anna Borgs och Linda Hallbergs nya bok ovärderlig.
Denna tunga duos gemensamma nya bok går igenom hela spektrat av övergångar i gymnasieskolans verksamhet, från de lite mer osynliga till de mer omfattande, som i olika grad påverkar eleverna. Författarnas förhoppning är att lärare i gymnasiet ska få en ökad kunskap om varför övergångar kan ställa till det för elever och hur man metodiskt kan förebygga att svårigheter uppstår.”
Cecilia Lindgren, Tidningen Specialpedagogik

”Den lättlästa, tydliga och praxisnära handboken riktar sig främst till gymnasielärare för enskild eller kollegial användning, men lämpar sig naturligtvis även för samarbete med elevhälsa och skolledning. Övergångar i gymnasievardagen ger värdefull handledning i hur ett förebyggande och resursbesparande systematiskt kvalitetsarbete kan skapa en trygg skolvardag och bra lärandemiljö för eleverna.”
Gudrun Seiler-Holmer, BTJ-häftet nr 23, 2023
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Övergångar i gymnasievardagen : arbeta systematiskt för en tillgänglig lärmiljö
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 592 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna