Terapeuten i fokus (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2023-05-15
Förlag
Natur & Kultur
ISBN
9789127464308
Terapeuten i fokus (e-bok)

Terapeuten i fokus E-bok

professionell utveckling och självomsorg i människovårdande yrken

E-bok,  Svenska, 2023-05-15
159
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
I vårt arbete med människors lidande får vi en fantastisk möjlighet att se mening i det vi gör ? samtidigt ser vi sjukskrivningssiffrorna lysa rött för våra yrkesgrupper.

I Terapeuten i fokusfår du som är verksam i ett människovårdande yrke, kanske för ovanlighetens skull, själv vara fokus för din vänliga uppmärksamhet. Att uppmärksamma vad ditt arbete gör med dig, när det ger och när det tar och på vilket sätt just du med dina unika erfarenheter riskerar att göra dig illa.

I stället för att i detalj redogöra för klienters bakgrund och livssituation vänder den här boken på perspektivet och låter samtalsbehandlaren stå i strålkastarljuset. Vad händer med oss i olika skarpa lägen? Vad behöver vi för att bli skickligare behandlare? Hur förhåller vi oss till klienternas, organisationens och våra egna krav och förväntningar? Det är få förunnat att vara självklart vänlig, lojal och medkännande med sig själv, särskilt vid motgångar. Vem kan vara mer misslyckad än en självhatisk och smådeprimerad terapeut?

Se den här boken som en inbjudan att vänligt och respektfullt granska några av de fällor, faror, hinder och möjligheter som kännetecknar människovårdande yrken. Varken mer eller mindre.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • I befintligt skick : Att ta sig själv på allvar

    Katja Lindert Bergsten, Kristoffer Pettersson

    Tänker du ofta att du borde förändras och bli roligare, smartare, lugnare, mer social eller vältränad? Eller att ditt liv borde vara mer spännande, aktivt och framgångsrikt? I vissa stunder kan den där totalrenoveringen av vårt liv som vi längtar ...

  • Affektfokuserad psykodynamisk terapi : teori, empiri och praktik

    Peter Lilliengren, Patrik Lindert, Linda Hellquist, Kristoffer Pettersson, Lasse Almebäck

    Det här är den första svenska boken om affektfokuserad psykodynamisk terapi. Våra grundaffekter styr vår uppmärksamhet och förbereder oss för handling. De berättar vad som är viktigt och hjälper oss att kommunicera det till andra. Hur vi hanterar ...