Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2023-05-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Frida Axell
Dimensioner
240 x 199 x 11 mm
Vikt
458 g
SAB
I
ISBN
9789127464407
Bild för högstadiet (häftad)

Bild för högstadiet

Häftad,  Svenska, 2023-05-24
372
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
  • Bygger på framgångsrika Digilär Bild 7–9 med fokus på visuell kommunikation
  • Klassrumsnära med tydlig struktur som varvar teori, bildanalys och praktiska övningar
  • Kreativa och roliga uppgifter med olika tekniker, material & verktyg
  • Ger eleven användbar kunskap om normer, bildrättigheter, mediebilder, samtida och historisk konst och arkitektur.
  • Lärarhandledning som går att beställa separat innehåller lektionstips, tillgång till filmat material för lektionsgenomgångar och förslag på i vilken ordning du kan läsa boken.

Nya kursplaner

Digilär Bild följer de nya kursplanerna för 2022 och täcker hela dess innehåll. Läromedlet har en tydlig struktur för att göra det möjligt att pröva kunskapskraven i kursplanerna flera gånger på många olika sätt. Till läromedlet följer en tydlig lärarhandledning där förslag på upplägg under alla högstadieår ges.

Visuell kommunikation

Läromedlet är uppbyggt kring ett elevnära och elevaktivt arbetssätt med fokus på det kommunikativa: visuell litteracitet. Elever lär sig hur bilder skapas, hur bilder kan tolkas och hur vi kritiskt kan granska bildbudskap.

Till varje ämnesområde i läromedlet finns det bildanalysuppgifter, praktiska och sådana som ska tolkas, som ger en god grund för elever att utveckla sin förmåga att uttrycka åsikter och delta i samhället på ett visuellt kommunikativt sätt. Det finns även fördjupningsuppgifter kopplat till varje ämnesområde i läromedlet där eleverna kan framställa bilder med hjälp av olika verktyg, tekniker och material.

Text och bild

Texterna som presenterar de övergripande ämnesområden i läromedlet är skrivna på ett intresseväckande och informativt sätt – men fortfarande med bilden i centrum! Texterna innehåller särskilt utvalda betydelsebärande bilder som i flera fall presenteras med hjälp av filmklipp och bildberättelser.

Texterna är korta och kopplar tydligt till de analysuppgifter och fördjupningsuppgifter som finns i läromedlet. De är skrivna utifrån ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt som ska stötta alla elever i sin läsning.

Lärarhandledning som ger extra stöd
Till läromedlet finns en gedigen lärarhandledning som hjälper läraren att arbeta med boken och skapa värdefull undervisningstid med eleverna. Du får lektionstips, tillgång till filmat material för lektionsgenomgångar och förslag på i vilken ordning du kan läsa boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bild för högstadiet
  2. +
  3. Lärarens guide till Bild åk 4 - 6, andra upplagan : Teori Praktik Bedömning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lärarens guide till Bild åk 4 - 6, andra upplag... av Matilda Åhall (häftad).

Köp båda 2 för 1092 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna