Svenska som andraspråk i praktiken (häftad) NY
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2024-02-16
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Norling, Martina (förf.) / Simonsson, Maria (förf.) / Walsö, Hanna (förf.) / Kultti, Anne (förf.)
Dimensioner
240 x 172 x 14 mm
Vikt
443 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789127465565

Svenska som andraspråk i praktiken

Häftad,  Svenska, 2024-02-16
421
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska som andraspråk i praktiken ger nycklar till förskolans unika möjligheteter att arbeta med språkutveckling. Här finner du handfasta exempel på planering, genomförande och uppföljning med fokus på ett rikt och nyanserat ordförråd.

Utgångspunkten är att det språkliga samspelet mellan personal och barn är avgörande för barns kommunikation och språkutveckling. Bland annat presenteras en modell för ett språkutvecklande förhållningssätt och insikter om hur förskolepersonal, oavsett modersmål, kan förbättra sin språkundervisning. Målet är att främja den språkliga bredden likaväl som det språkliga djupet hos barn för att nå en mer likvärdig undervisning.

Rotad i både forskning och praktik, vänder sig den här antologin till alla er som arbetar inom förskolans område. Oavsett om du är verksam eller blivande förskollärare, barnskötare, logoped eller förskolechef/rektor, är detta en viktig guide för att skapa en inkluderande lärmiljö med likvärdiga förutsättningar.

Svenska som andraspråk i praktiken tar avstamp i aktuell forskning om flerspråkiga barns språkutveckling i förskolan. Den är också en praktiknära uppföljning av den mer teoretiskt inriktade boken Svenska som andraspråk i förskolan, Natur & Kultur 2018.

”Ett språkutvecklande förhållningssätt ska inte vara ett mål som är isolerat från resten av förskolans verksamhet. Det är ett arbete som bör pågå i all utbildning och undervisning under årets alla dagar, år ut och år in, och ständigt kroka arm med utbildningens pågående mål.”
Hanna Walsö, citat ur boken
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svenska som andraspråk i praktiken
  2. +
  3. Svenska som andraspråk i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenska som andraspråk i förskolan av Polly Björk-Willén (häftad).

Köp båda 2 för 859 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »