Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Serie
PULS
Antal sidor
166
Utgivningsdatum
2023-11-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
297 x 220 x 22 mm
Vikt
544 g
SAB
C
ISBN
9789127466258

PULS Religion 4-6 Lärarhandledning med lärarwebb, fjärde upplagan

Häftad,  Svenska, 2023-11-07
804
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
PULS Religion täcker kursplanens centrala innehåll i religionskunskap för årskurserna 4–6 i läroplanen Lgr22.

Boken inleds med ett kapitel som förklarar vad religion är. De abrahamitiska religionerna judendom, kristendom och islam presenteras med samma upplägg och återkommande rubriker, vilket gör det lätt att studera likheter och skillnader mellan dem. Hinduism och buddhism beskrivs i ett samlat kapitel. Bokens följande kapitel handlar om religionen i samhället och etik och livsfrågor.

Centrala begrepp förklaras löpande och finns också samlade i en ordlista i slutet av boken. Varje kapitel avslutas med frågor för reflektion och samtal. Texterna är väsentligt omarbetade sedan den äldre upplagan. Tre kapitel är helt nyskrivna.

Arbetsbok med webbövningar

Arbetsboken innehåller varierade uppgifter där eleven tränar ord och begrepp, befäster faktakunskaper och utmanas till vidare tänkande. Till arbetsboken hör självrättande webbövningar där eleven befäster ord och begrepp. Facit till arbetsbokens uppgifter finns på lärarwebben.

Lärarhandledning med lärarwebb

Lärarhandledningen innehåller faktabakgrunder, frågeställningar och ord- och begreppsförklaringar till grundbokens texter. Den ger dig stöd för att aktivera elevernas tänkande, arbeta språk- och kunskapsutvecklande samt följa upp arbetet.

På den tillhörande lärarwebben finns material för digital visning i klassrummet samt kunskapstester som ger dig underlag för bedömning.

Vid köp av lärarhandledningen ingår ett års licens till lärarwebben. Efter 12 månader kan du förnya ditt abonnemang och köpa webben separat.

Grundbok Digital

Grundboken finns i digital version i en plattform med smarta funktioner för ett tillgängligt lärande. Innehållet är detsamma som i den tryckta boken men omges av ett gränssnitt och digitala funktioner som underlättar såväl läsning som inlärning, till exempel uppläst ljud. Prova kostnadsfritt i 30 dagar.

Paket Bok + Digital

Grundboken till PULS Religion finns nu även som ett paket där du köper boken och får tillgång till den digitala versionen i 12 månader utan extra kostnad.

PULS Religion, äldre upplaga

PULS Religion, tredje upplagan utkom 2013. Till grundboken finns en arbetsbok och en lärarbok. På webben finns extramaterial med elevövningar och facit. Böckerna finns kvar för kompletteringsköp så länge lagret räcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. PULS Religion 4-6 Lärarhandledning med lärarwebb, fjärde upplagan
  2. +
  3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 883 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »