Vad alla föräldrar borde göra : och varför det är så svårt (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (82.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Emma Peters
Utgivningsdatum
2024-03-29
Upplaga
1
Förlag
NoK Akademisk
ISBN
9789127467934

Vad alla föräldrar borde göra : och varför det är så svårt Ljudbok

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2024-03-29

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Varför är det så svårt?

Du kanske känner dig hyfsat uppdaterad kring föräldraskap och vad som borde göras. Men oavsett hur mycket kunskap du har och alla välmenande tankar, så leder inte insikt automatiskt till handling. Det här känner vi till alltför väl - både som barnpsykologer och tvåbarnsmammor. Det är svårt att leva som man lär.

En förklaring till det är att vi är moderna människor som kämpar med vår urtidshjärna. Under hundratusentals år har vi levt och anpassat oss för ett liv bland farliga djur, i daglig kamp för vår överlevnad. Vi har lärt oss att lägga märke till det som känns fel (vare sig det är en orm som prasslar eller jackor som ligger slängda på hallgolvet). Vi har också lätt att stressa upp oss och bli arga, för att kunna slåss eller fly för våra liv. Viktigt förstås, fast inte lika hjälpsamt vid lämningen på förskolan. Men vi kan minska inflytandet från vår urtidshjärna genom en större förståelse för hur den fungerar. IVad alla föräldrar borde göratar vi upp flera anledningar från psykologin och hjärnforskningen om varför du tänker en sak och gör en helt annan.

Boken är en fristående uppföljare tillVad alla föräldrar borde få vetaoch är en arbetsbok som innehåller fakta, tips, reflektioner och övningar.

Maria Lalouni leg. psykolog, medicine doktor, arbetar som forskare vid Karolinska Institutet och med att främja barn och ungas psykiska hälsa vid Centrum för epidemiologi och samhällsmedicin i Region Stockholm.

Kajsa Lönn Rhodin leg. psykolog, leg. psykoterapeut som bl.a. utvecklat föräldrastöd via internet på Karolinska Institutet och numera arbetar som samordnare för folkhälsofrågor på Länsstyrelsen i Stockholms län.

Författarna har utvecklat flera föräldrastödsprogram, bland annat Alla Barn i Centrum (ABC) och driver det populära instagramkontot@vadallaforaldrarbordefaveta

Sagt om boken

"Boken är kortfattad och koncis men ändå mycket innehållsrik. Den är lättillgänglig, intressant och läsvärd för föräldrar som vill läsa och lära sig mer om föräldraskap samt utveckla sig själv som förälder."
Carola Forslund, BTJ-häftet nr 22, 2023
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad alla föräldrar borde göra : och varför det är så svårt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Vad alla föräldrar bör läsa om då och då
  -, 15 april 2024

  Kloka ord. Kanske inte så mycket nytt, men bra att behöva påminnas om då och då. Kort och lättlyssnad. Rekommenderas även till andra med barn i sin närhet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Vad alla föräldrar borde få veta

  Kajsa Lönn Rhodin, Maria Lalouni

  Att vara förälder är något av det svåraste och roligaste som finns i livet. Gör jag rätt? Är jag tillräckligt bra? Hur vill jag vara som förälder? Föräldraskap innebär m&aring...

 • Vad alla föräldrar borde göra

  Maria Lalouni, Kajsa Lönn Rhodin

  Varför är det så svårt? Du kanske känner dig hyfsat uppdaterad kring föräldraskap och vad som borde göras. Men oavsett hur mycket kunskap du har och alla välmenande tankar, så leder inte insikt automatiskt till handling. Det här känner vi till all...