Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2024-02-19
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
218 x 143 x 33 mm
Vikt
698 g
ISBN
9789127468269

Mellan resignation och framtidstro : livsvillkor och lärande hos förortens unga

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2024-02-19
274
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mellan resignation & framtidstro – livsvillkor och lärande hos förortens unga är en motberättelse mot den stereotypa bilden av ortens unga och mot de politiskt uppmålade visionerna om en mer jämlik stad genom omvandlingar av det urbana rummet och kortsiktiga insatser i skolor.

Boken är ett kollektivt resultat av tre forskningsprojekt som alla kretsar kring begränsningar och möjligheter i unga människors livsvillkor och lärande i några av Göteborgs mest stigmatiserade stadsdelar.

Genom kvalitativa forskningsmetoder, främst intervjuer och observationer, kommer de ungas och lokalt engagerades röster fram i bokens tre delar:

• Förorten, skolan och ungas lärande
• Ungas gemenskaper och informella lärande
• Skolan och omvandlingen av förorten

Här skymtar en delad erfarenhet av uppgivenhet och skörhet, men påtagligast är den kreativitet och den starka sociala gemenskap i utanförskapen som spirar. Här fungerar förortsskolan som en frizon och vikten av lärare som bryr sig och ungdomars informella lärande är stor i ett skolsystem som brister.

De insikter som redovisas om diskrepansen mellan de behov som finns och de villkor som står till buds förmedlar en kunskap som kan bidra till att vända den rådande utvecklingen, lyfta skolresultaten och öka utsikterna för unga i våra segregerade städer – en kunskap om vikten av likvärdighet och framtidstro.

Redaktörer för boken Mellan resignation & framtidstro är Ove Sernhede, Nils Hammarén, Johannes Lunneblad och Sara Uhnoo. Övriga författare: Majsa Allelin, Kristina Alstam, Helene Fransson, Marcus Herz och Jonas Lindbäck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mellan resignation och framtidstro : livsvillkor och lärande hos förortens unga
  2. +
  3. Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stupad : Svensken som gav sitt liv för Ukraina av Jon Forsling (inbunden).

Köp båda 2 för 513 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »