Nya Mål 2 - Övningsbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Nya mål
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2002-03-01
Upplaga
1
Förlag
Natur och Kultur
Medarbetare
Althén, Anette, Stjärnlöf, Sune (medf.)
Illustratör/Fotograf
Margareta Nordqvist, Leif Högström
Dimensioner
233 x 168 x 9 mm
Vikt
285 g
SAB
Fct
ISBN
9789127505957

Nya Mål 2 - Övningsbok

Häftad, Svenska, 2002-03-01

Slutsåld

Populära Mål 1 och 2 är i första hand tänkta för nybörjare som läser sfi 2, dvs kurs B och C, och motsvarande nivå inom andra skolformer

Mål är en komplett kurs där alla färdigheter tränas i läroboken. Grammatikprogressionen är långsam och trygg. En minigrammatik baktill i läroboken innehåller alla moment som tas upp. Läroböckernas texter, dialoger och övningar hålls ihop av ett fast persongalleri: människor i olika åldrar och livssituationer som eleverna blir alltmer bekanta med.

För att underlätta självständigt arbete finns en elev-cd längst bak i boken.

Hänvisningar till övningsboken
I läroboken får eleverna löpande hänvisningar till övningsboken. Det är en förbrukningsbok med övningar på, under och över lärobokens nivå. Här kan eleverna utveckla sin kommunikativa förmåga genom att arbeta både skriftligt och muntligt med sådant som tas upp i läroboken. Eftersom facit ligger baktill i övningsboken kan eleverna arbeta självständigt med de flesta av uppgifterna.

Mycket prat
Från första stund får eleverna ord och fraser som de kan använda direkt i sin vardag. I varje kapitel ligger fokus på ett eller två teman. Det innebär att man arbetar intensivt med ordförrådet inom respektive tema.

Dialoger med vardagsfraser följs upp med hörövningar och ofta också med några ytterligare talövningar. Det blir mycket prat i klassrummet för både läroboken och övningsboken ger gott om tillfällen att samtala, både i par och i grupp.

Lärarhandledningarna
Här finns översikter och kommentarer till alla kapitel, men framför allt en stor mängd kopieringsunderlag. De innehåller extra övningar och dessutom ett test och underlag för bedömning av muntlig och skriftlig förmåga till vart och ett av lärobokens kapitel. Facit till lärobokens övningar finns också med.

Tre cd-skivor (audio-cd) följer med lärarhandledningen: en med hörförståelsedelarna till testerna i lärarhandledningen och två med alla texter och hörövningar som finns i läroboken, alltså allt det som finns som mp3-filer på lärobokens cd.

Övningar på webben
På www.malett.se kan dina elever arbeta självständigt med språkutvecklande övningar till Mål 1 och på www.maltva.se finns övningar till Mål 2.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Nya Mål 2 - Övningsbok