Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Heureka!
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-06-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Nilsson, Roy (förf.) / Tranell, Anna (red.) / Gistvik, Johanna (red.) / Kruusmägi, Jaak (red.) / Stenius, Riitta (red.)
Illustratör/Fotograf
Mattias Liljedahl, Hans Drake
Dimensioner
240 x 190 x 20 mm
Vikt
840 g
SAB
Ucc
ISBN
9789127567276
Heureka Fysik 1 Lärobok (häftad)

Heureka Fysik 1 Lärobok

(17 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2011-06-17
659
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett gediget läromedel i modern form

Heureka! gör fysiken lättillgänglig och intressant för eleven. Med text och bild visas fysikens tillämpningar, historiska utveckling och betydelse för individ och samhälle på ett pedagogiskt sätt.
Övning, repetition och fördjupning

Läroböckerna innehåller gott om lösta exempel som visar hur man utreder en frågeställning. Kontrolluppgifter finns efter nya avsnitt och varje kapitel avslutas med en sammanfattning och övningsuppgifter.
Lärarhandledningar

Här finns variationsrika laborationer att göra i klassrummet eller hemma. De olika undervisningsmomenten beskrivs med kopplingar till ämnesplanens syften och mål.
Extra stöd och utmaningar

Till de tre grundböckerna i Heureka-serien finns även kompletterande böcker. I boken Ledtrådar och lösningar ges extra stöd till grundbokens samtliga uppgifter i form av korta ledtrådar och utförliga lösningsförslag. I Övningar och problem finns det totalt 1200 extra övningsuppgifter till de tre grundböckerna. Uppgifterna är av varierande svårighetsgrad, både för den som vill ha en extra utmaning och för den som vill träna mer.

Läxhjälp på Facebook

Heurekas läxhjälp i fysik är till för den som kör fast eller behöver få något förklarat igen. Här hjälper engagerade fysiklärare till att svara på elevernas frågor. Läxhjälpen hittar du på facebook.com\Heurekalaxhjalp.

Heurekas digitalböcker - stöttar elevens lärande

Heurekas digitalböcker innehåller funktioner som hjälper eleverna att bearbeta innehållet på olika sätt och ta till sig kunskapen på djupet.
Det här ingår:

Ledtrådar och lösningar i direkt anslutning till övningarna i boken
Två självrättande test per kapitel: Förkunskapstest och Koll på kapitlet
Interaktiva simuleringar som låter eleven testa sig fram
Demonstrations- och teorifilmer som levandegör teorin

Prova alla digitala läromedel gratis i 14 dagar!
Flippa fysiken med Heureka Digital!

Digitalböckerna leder till många nya möjligheter för dig som lärare! Använd till exempel filmerna för att flippa delar av din undervisning. Med förberedda elever är steget till att arbeta praktiskt i klassrummet kortare än någonsin. Heureka Digital skapar därför ett större handlingsutrymme för dig som lärare i klassrummet där varje minut är värdefull!

Vill du veta mer om att flippa undervisningen? Läs då Flipped Classroom av Daniel Barker. Du hittar den på www.nok.se/flippedclassroom
Heureka för basåret

Heureka Fysik 1 och 2 Basåret är ett nytt läromedel som är anpassat för de naturvetenskapliga och tekniska basåren. Det består av en teoribok och en övningsbok och innehåller allt material från Heureka Fysik 1 och Heureka Fysik 2. Dessutom innehåller det efterfrågat fördjupande material inom områden som rörelsemängd, växelströmskretsar och relativitetsteori och ger därmed möjlighet till ytterligare förberedelse inför högre studier i fysik. Teoribok

Pedagogiskt utformade texter och figurer
Kontrolluppgifter som hjälper eleven att bearbeta texten samt utmanande
Tänk till!-uppgifter
Gott om lösta exempel
Sammanfattningar till varje kapitel

Övningsbok

Övningar till varje kapite
Ledtrådar, lösningar och facit till övningarna
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Heureka Fysik 1 Lärobok
 2. +
 3. Formler och Tabeller, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Formler och Tabeller, andra upplagan av Rune Alphonce, Helen Pilström (häftad).

Köp båda 2 för 838 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Heureka Fysik 1 Lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Förstörde Fysikkursen för mig
  Mellis, 24 november 2018

  Tyvärr var denna bok obligatorisk på det naturvetenskapliga basåret. Aldrig läst en sämre kursbok. Förutom otaliga facitfel så är själva facit dessutom så bristfälligt att de säljer en extra bok med lösningsförslag (som borde ingå i bokens facit). Och även den innehåller slarvfel.. Boken är oerhört opedagogisk och komplicerar allt maximalt, väldigt synd då det är en introduktion till fysikens fascinerande värld för många. I vissa kapitel har författarna tagit bort hela avsnitt men lämnat kvar... Läs hela recensionen

 2. Behöver lite mer
  Nejat Hamid, 24 april 2014

  Helheten är bra men det behöves lite mer fördjupning för någon som läser distanse. Men jättdålig när det gäller formula.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Heureka Fysik 1 Lärobok