Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Heureka!
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2011-06-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Nilsson, Roy (förf.) / Tranell, Anna (red.) / Gistvik, Johanna (red.) / Kruusmägi, Jaak (red.) / Stenius, Riitta (red.)
Illustratör/Fotograf
Mattias Liljedahl, Hans Drake
Dimensioner
240 x 190 x 20 mm
Vikt
840 g
SAB
Ucc
ISBN
9789127567276
Heureka Fysik 1 Lärobok (häftad)

Heureka Fysik 1 Lärobok

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Häftad Svenska, 2011-06-17
659
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Heureka! gör fysiken lättillgänglig och intressant för eleven. Med text och bild visas fysikens tillämpningar, historiska utveckling och betydelse för individ och samhälle på ett pedagogiskt sätt.
Övning, repetition och fördjupning

Läroböckerna innehåller gott om lösta exempel som visar hur man utreder en frågeställning. Kontrolluppgifter finns efter nya avsnitt och varje kapitel avslutas med en sammanfattning och övningsuppgifter.
Lärarhandledningar

Här finns variationsrika laborationer att göra i klassrummet eller hemma. De olika undervisningsmomenten beskrivs med kopplingar till ämnesplanens syften och mål. Lärarhandledningarna består av nedladdningsbara pdf:er som kan delas med lärare på skolan.
Extra stöd och utmaningar

Till de tre grundböckerna i Heureka-serien finns även kompletterande böcker. I boken Ledtrådar och lösningar ges extra stöd till grundbokens samtliga uppgifter i form av korta ledtrådar och utförliga lösningsförslag. I Övningar och problem finns det totalt 1200 extra övningsuppgifter till de tre grundböckerna. Uppgifterna är av varierande svårighetsgrad, både för den som vill ha en extra utmaning och för den som vill träna mer.
Läxhjälp på Facebook

Heurekas läxhjälp i fysik är till för den som kör fast eller behöver få något förklarat igen. Här hjälper engagerade fysiklärare till att svara på elevernas frågor. Läxhjälpen hittar du på facebook.com\Heurekalaxhjalp.
Heurekas digitalböcker - stöttar elevens lärande

Heurekas digitalböcker innehåller funktioner som hjälper eleverna att bearbeta innehållet på olika sätt och ta till sig kunskapen på djupet.

Det här ingår:
* Ledtrådar och lösningar i direkt anslutning till övningarna i boken
* Två självrättande test per kapitel: Förkunskapstest och Koll på kapitlet
* Interaktiva simuleringar som låter eleven testa sig fram
* Demonstrations- och teorifilmer som levandegör teorin

Prova alla digitala läromedel gratis i 14 dagar!
Flippa fysiken med Heureka Digital!

Digitalböckerna leder till många nya möjligheter för dig som lärare! Använd till exempel filmerna för att flippa delar av din undervisning. Med förberedda elever är steget till att arbeta praktiskt i klassrummet kortare än någonsin. Heureka Digital skapar därför ett större handlingsutrymme för dig som lärare i klassrummet där varje minut är värdefull!

Vill du veta mer om att flippa undervisningen? Läs då Flipped Classroom av Daniel Barker. Du hittar den på www.nok.se/flippedclassroom
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Heureka Fysik 1 Lärobok
 2. +
 3. Heureka! Fysik Kurs 2 Lärobok

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heureka! Fysik Kurs 2 Lärobok av Rune Alphonce, Lars Bergström, Per Gunnvald, Erik Johansson, Roy Nilsson (häftad).

Köp båda 2 för 1318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Heureka Fysik 1 Lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas inte
  Matematikern, 13 augusti 2020

  Detta måste vara den svåraste boken jag läst i mitt liv. Turen är att jag via internet kan ta in kunskaper via andra sätt då jag enbart känner att jag slösar min tid genom att läsa denna bok.

 2. Fruktansvärt dålig
  Seb, 7 mars 2020

  Denna bok ger ingenting utöver huvudvärk.
  Ska du lära dig fysik så gör du rätt i att välja andra vägar än genom denna bok.
  Författarna blev hålla sig till fysik och lämna författandet bakom sig.

 3. Helt ogenomtränglig och totalt värdelös
  Rune, 22 september 2019

  Jag tvingades använda denna bok som en del av mina studier och kan bara säga att jag hankade mig framåt trots boken och inte tack vare boken. Hade Google inte existerat så hade jag inte ens klarat mig igenom första kapitlet.

  Boken är totalt otillräcklig eftersom den i princip aldrig någonsin förklarar något av de koncept som den introducerar. Du förväntas alltså på något magiskt sätt förstå vad boken syftar till när den spottar ut ny terminologi, nya formler och nya förklaringsmodell... Läs hela recensionen

 4. Förstörde Fysikkursen för mig
  Mellis, 24 november 2018

  Tyvärr var denna bok obligatorisk på det naturvetenskapliga basåret. Aldrig läst en sämre kursbok. Förutom otaliga facitfel så är själva facit dessutom så bristfälligt att de säljer en extra bok med lösningsförslag (som borde ingå i bokens facit). Och även den innehåller slarvfel.. Boken är oerhört opedagogisk och komplicerar allt maximalt, väldigt synd då det är en introduktion till fysikens fascinerande värld för många. I vissa kapitel har författarna tagit bort hela avsnitt men lämnat kvar... Läs hela recensionen

 5. Behöver lite mer
  Nejat Hamid, 24 april 2014

  Helheten är bra men det behöves lite mer fördjupning för någon som läser distanse. Men jättdålig när det gäller formula.

Visa alla 5 recensioner