Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Heureka
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2012-06-22
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Lundbom, Åsa (form)
Dimensioner
240 x 190 x 20 mm
Vikt
700 g
SAB
Ucc
ISBN
9789127567283
Heureka! Fysik Kurs 2 Lärobok (häftad)

Heureka! Fysik Kurs 2 Lärobok

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-06-22
674
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Heureka! gör fysiken lättillgänglig och intressant för eleven. Med text och bild visas fysikens tillämpningar, historiska utveckling och betydelse för individ och samhälle på ett pedagogiskt sätt.
Övning, repetition och fördjupning

Läroböckerna innehåller gott om lösta exempel som visar hur man utreder en frågeställning. Kontrolluppgifter finns efter nya avsnitt och varje kapitel avslutas med en sammanfattning och övningsuppgifter.
Lärarhandledningar

Här finns variationsrika laborationer att göra i klassrummet eller hemma. De olika undervisningsmomenten beskrivs med kopplingar till ämnesplanens syften och mål. Lärarhandledningarna består av nedladdningsbara pdf:er som kan delas med lärare på skolan.
Extra stöd och utmaningar

Till de tre grundböckerna i Heureka-serien finns även kompletterande böcker. I boken Ledtrådar och lösningar ges extra stöd till grundbokens samtliga uppgifter i form av korta ledtrådar och utförliga lösningsförslag. I Övningar och problem finns det totalt 1200 extra övningsuppgifter till de tre grundböckerna. Uppgifterna är av varierande svårighetsgrad, både för den som vill ha en extra utmaning och för den som vill träna mer.
Läxhjälp på Facebook

Heurekas läxhjälp i fysik är till för den som kör fast eller behöver få något förklarat igen. Här hjälper engagerade fysiklärare till att svara på elevernas frågor. Läxhjälpen hittar du på facebook.com\Heurekalaxhjalp.
Heurekas digitalböcker - stöttar elevens lärande

Heurekas digitalböcker innehåller funktioner som hjälper eleverna att bearbeta innehållet på olika sätt och ta till sig kunskapen på djupet.

Det här ingår:
* Ledtrådar och lösningar i direkt anslutning till övningarna i boken
* Två självrättande test per kapitel: Förkunskapstest och Koll på kapitlet
* Interaktiva simuleringar som låter eleven testa sig fram
* Demonstrations- och teorifilmer som levandegör teorin

Prova alla digitala läromedel gratis i 14 dagar!
Flippa fysiken med Heureka Digital!

Digitalböckerna leder till många nya möjligheter för dig som lärare! Använd till exempel filmerna för att flippa delar av din undervisning. Med förberedda elever är steget till att arbeta praktiskt i klassrummet kortare än någonsin. Heureka Digital skapar därför ett större handlingsutrymme för dig som lärare i klassrummet där varje minut är värdefull!

Vill du veta mer om att flippa undervisningen? Läs då Flipped Classroom av Daniel Barker. Du hittar den på www.nok.se/flippedclassroom
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Heureka! Fysik Kurs 2 Lärobok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ganska bra!
  Gimipot, 27 juli 2015

  Förklarar fysik bättre än dom flesta andra böcker av den här typen. Ofta antar författaren att eleven kan precis allting som föregår det man försöker lära ut, vilket är ett stort misstag lärare i allmänhet ofta gör som bara försvårar och gör elever frustrerade. Heureka! är inte perfekt, men en klar förbättring på den fronten.

 2. Saknar ett utförligare facit som till heureka 1. Det...
  Henke, 12 november 2013

  Saknar ett utförligare facit som till heureka 1.
  Det hade underlättat en hel del.
  Annars är boken mycket bra och saklig.

Visa alla 2 recensioner