Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
104
Utgivningsdatum
2005-12-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Illustratör/Fotograf
Eva Leven
Illustrationer
ill.
Dimensioner
285 x 215 x 10 mm
Vikt
480 g
SAB
uTa
ISBN
9789127615830
Landet Matematica (inbunden)

Landet Matematica

lärarbok med mattesagor

Inbunden Svenska, 2005-12-01
539
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Landet Matematica betår av sex fristående kapitel som tar upp olika områden inom matematiken: geometriska former, längd, avstånd, tid, volym och vikt. Alla kapitel följer samma struktur med en inledande saga, fem elevuppdrag samt en lärarhandledning med tips på övningar och kopieringsunderlag allt i samma bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Landet Matematica
  2. +
  3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Beata Ernman, Greta Thunberg, Svante Thunberg (pocket).

Köp båda 2 för 594 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marie Andersson

Bloggat om Landet Matematica

Övrig information

I Landet Matematica möts sagan och matematiken på ett spännande sätt. Sagor, elevaktiva uppdrag och begreppsbyggande samtal mixas för ett lustfyllt och kreativt lärande.
Landet Matematica består av sex fristående kapitel som tar upp olika områden inom matematiken: geometriska former, längd, avstånd, tid, volym och vikt. Alla kapitel följer samma struktur med en inledande saga, fem elevuppdrag samt en lärarhandledning med tips på övningar och kopieringsunderlag.

Grizeldas äventyr
Sagorna, som läraren läser högt för eleverna, handlar om häxan Grizelda och hennes äventyr i landet Matematica. Grizelda stöter på olika problem som man kan lösa med hjälp av vissa matematiska kunskaper. På så vis blir eleverna medvetna om nyttan och nöjet med att kunna till exempel de geometriska formerna, varför vi använder vissa gemensamma måttenheter etc. Eleverna upptäcker behovet av matematiska begrepp och metoder.

Eleverna får uppdrag
Efter sagan arbetar eleverna med olika uppdrag som sagan inspirerat till. Du väljer själv när och i vilken ordning du och din klass arbetar med de olika områdena och hur omfattande arbetet blir. Materialet ger möjlighet till en varierad undervisning, och är lämpligt att använda när man introducerar de matematiska områdena.