Hem- och konsumentkunskap för dig Lärobok (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2003-01-01
Upplaga
7
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Medarbetare
Eriksson, Gunnel (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
570 g
SAB
Qcb
ISBN
9789127636620
Hem- och konsumentkunskap för dig Lärobok (häftad)

Hem- och konsumentkunskap för dig Lärobok

ett läromedel för grundskolans senare del

(2 röster)
Häftad Svenska, 2003-01-01

Slutsåld

 

En innehållsrik uppslagsbok med stora valmöjligheter för elever och lärare. Fyra större avsnitt: Mat, Boende, Konsumentekonomi och Matlagning.

Matkapitlet innehåller en noggrann genomgång av näringslära och livsmedelskunskap. Bostadskapitlet ger ungdomar många praktiska tips inför flytten till en egen bostad. Kapitlet om konsumentekonomi tar upp viktiga ämnen som privatekonomi, försäkringar, konsumentlagar och konsumentinformation.

Matlagningsdelen är omfattande med recept som eleverna gillar, och en grundlig genomgång av köksutrustning, matlagningsmetoder och terminologi. Utförliga livsmedelstabeller liksom praktiska tabeller för mått och vikt ingår.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hem- och konsumentkunskap för dig Lärobok

Övrig information

Hem- och konsumentkunskap för dig är en grundbok för skolans senare del. Boken är indelad i fyra större avsnitt: Mat, Boende, Konsumentekonomi och Matlagning.
Matkapitlet innehåller en noggrann genomgång av näringslära och livsmedelskunskap, där det är lätt att välja de delar som passar elevunderlaget.

Bostadskapitlet ger ungdomar många praktiska tips inför flytten till en egen bostad, t ex om inredning, städning, tvätt och miljöfrågor.

Kapitlet om konsumentekonomi tar upp viktiga ämnen som privatekonomi, försäkringar, konsumentlagar och konsumentinformation.

Matlagningsdelen är omfattande med många recept som är populära bland ungdomar eller som kan inspirera till nya matupplevelser. Kapitlet ger även en grundlig genomgång av köksutrustning, matlagningsmetoder och terminologi. Utförliga livsmedelstabeller liksom praktiska tabeller för mått och vikt ingår.