Rivstart B1+B2 Övningsbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Rivstart
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2009-02-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 11 mm
Vikt
340 g
ISBN
9789127666887
Vanliga sökord
b1 + b2
Rivstart B1+B2 Övningsbok (häftad)

Rivstart B1+B2 Övningsbok

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad, Svenska, 2009-02-23
258
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Rivstart A1+A2 och B1+B2
Rivstart är en enspråkig nybörjar- och fortsättningskurs i svenska som främmande språk och vänder sig till språkinlärare i och utanför Sverige. Kursen har en relativt snabb progression och är tänkt för deltagare som kan förväntas ha en snabb inlärningstakt.

Rivstart uppmuntrar deltagarna att själva upptäcka språkliga mönster och formulera grammatiska regler. De lockas att bli aktiva språkinlärare också utanför klassrummet.

Teman och språkfunktioner bygger på nivåbeskrivningarna i Europarådets nivåskala (CEFR). Rivstart A1+A2 täcker nivå A1 och A2. Den passar sfi -undervisningen studieväg3, kurs C och motsvarande nivå inom andra utbildningar.

Rivstart B1+B2 omfattar nivå B1, B1+ och B2-. Boken kan användas på sfi studieväg 3, kurs D samt på grundläggande sva och motsvarande nivå inom andra utbildningar.

I Rivstart används nya tempusbeteckningar som är klara och intuitiva för både lärare och elever. Nu-systemets tempus heter presensperfekt (har talat), presens (talar) och presensfuturum (ska tala). Då-systemets tempus heter preteritum perfekt (hade talat), preteritum (talade) och preteritum futurum (skulle tala).På detta sätt blir det tydligt att svenska har två tempussystem och namnen indikerar också hur de bildas. Systemet är hämtat från Svenska Akademiens grammatik där det dock inte implementerats.

Textböcker
Övningarna i textböckerna är kommunikativa och de många talövningarna ger deltagarna verktyg att själva använda språket. Skrivuppgifterna befäster och utvecklar deltagarnas språkliga förmåga ytterligare. Längst bak i böckerna finns ett utförligt avsnitt om uttal samt uttalsövningar och där finns också en minigrammatik.

Med Textbok A1+A2 följer en elev-cd med bokens texter, hörövningar och uttalsövningar i mp3-format samt texter till hörförståelse och facit till text- och övningsböckerna som pdf-filer.

Cd:n till Textbok B1+B2 innehåller bokens texter, hörövningar, uttalsövningar samt övningsdialoger.

Övningsböcker
I textboken introduceras grammatiskamoment som följs upp med systematiska övningar i övningsboken. Uppgifterna här lämpar sig väl för självstudier/hemarbete.

Digitalböcker
Rivstart finns även som digitalböcker. Digitalboken har sökbart innehåll, anteckningsmöjligheter, bokmärkning, zoomfunktion och sparfunktion. Den har dessutom inläst ljud.

Lärarhandledningar
Här finns råd och tips för arbetet med Rivstart. Dessutom finns en utförlig genomgång av svenskt uttal med många praktiska tips. En mängd kopieringsunderlag med bl a extra övningar, tester och manus till textbokens hörövningar finns också här.

Rivstart Yrkesliv
Boken innehåller texter och övningar i svenska för tjänstemän, dels inom den offentliga sektorn, dels inom näringslivet.

Rivstart Yrkesliv vänder sig till elever som behöver ord och begrepp för att arbeta i t ex ett kontorslandskap med svensk företagskultur där främst svenska används som arbetsplatsspråk. Här tränar eleverna på att kommunicera på arbetsplatsen, både muntlig och skriftligt. Boken innehåller även faktatexter och ger en bra inblick i svensk företagskultur och dess koder. Nivån är ingångsgrupp eller uppnådd nivå A2.

Övningar
Varje kapitel innehåller övningar i att höra, tala, läsa och skriva. Exempel ges från olika typer av yrken på tjänstemannanivå. I varje kapitel finns även en ruta med tips och råd för övningar för språkanvändning och inlärning i elevernas vardag.

B1+B2-nivå
Ord och grammatikprogressionen ligger på B1+B2-nivå enligt den Europeiska referensramen för språk. En minigrammatik finns i slutet av boken som stöd.

Rivstart Yrkesliv är en elevbok med skrivrader. CD med inspelning av texter och hörövningar finns i boken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rivstart B1+B2 Övningsbok
  2. +
  3. Rivstart B1+B2 Textbok med cd mp3

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rivstart B1+B2 Textbok med cd mp3 av Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm (häftad).

Köp båda 2 för 646 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Rivstart B1+B2 Övningsbok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Exercise book for swedish
    xia chao, 21 september 2011

    Excellent exercise book for Intermediate level

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Rivstart B1+B2 Övningsbok