Idas arbetsvecka (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Framåt
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2007-08-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
160 g
SAB
Fct
ISBN
9789127723207

Idas arbetsvecka

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2007-08-01
240
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Framåt yrkesinriktade häften
Nu kommer en serie yrkesinriktade häften i svenska som andraspråk för studerande på sfi, C-nivån och motsvarande inom andra skolformer. All erfarenhet visar att det går snabbt för språkinlärare att ta till sig ord och kunskap om ett ämne man är intresserad av. De yrkesinriktade häftena har därför en viktig funktion för stimulans av språk och uppmuntran av intressen.

Syftet med häftena är att ge läsaren både en bild av respektive yrkesområde och en användbar terminologi inom det. Häftena innehåller enklare texter med förståelsefrågor, språkövningar, ordlistor och diskussionsfrågor. Texternas många dialoger leder ofta till rollspel och diskussionsämnena inbjuder till utveckling av resonemang. Med dessa diskussioner blir eleverna delaktiga i samhälls- och arbetslivet.

De yrkesinriktade häftena är en del av utgivningen av det nya basläromedlet Framåt som utkommer i höst och i vår. Framåt omfattar textböcker för studieväg 1 på sfi och motsvarande inom andra skolformer, från A-kursens läs- och skrivinlärning till C-kursens befästande och utveckling av de språkliga färdigheterna. Häftena passar studerande på sfi, C-nivån och motsvarande, som är intresserade av ett yrke.

Förskolan Liljan, att arbeta inom barnomsorg och Harrys Hörna, att arbeta inom handel finns ute nu. Övriga häften inom yrkesområdena miljöteknik, restaurang, transport och äldreomsorg kommer ut under hösten. De fungerar bra som parallelläsning, fördjupning och självstudier och ger eleverna ännu en väg till språket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Idas arbetsvecka
 2. +
 3. Jobba som barnskötare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jobba som barnskötare av Johanna Immonen (häftad).

Köp båda 2 för 396 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Idas arbetsvecka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Användbar
  Sonia S R (Amposta), 7 mars 2024

  Jag är sjuksköterska från utomlands vem studerar vanlig svenska men för att arbeta i Sverige behöver jag plugga den tekniska orden inom min yrke. Denna bok är en bra början för att upptäcka orden, rytmer och arbetsuppgifter.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Märta Johansson

 • Bakom ratten : att arbeta med transport

  Märta Johansson

  Bakom ratten ingår i en bokserie för yrkessvenska där totalt sex yrkesprofiler presenteras. Titlar i serien: * Bakom ratten - Att arbeta med transport * Förskolan Liljan - Att arbeta inom barnomsorg * Idas arbetsvecka - Att arbeta inom vård och om...