Vinklar och rör : att arbeta med teknik (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Framåt
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2007-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 6 mm
Vikt
180 g
SAB
Ppbcc
ISBN
9789127723252
Vinklar och rör : att arbeta med teknik (häftad)

Vinklar och rör : att arbeta med teknik

Häftad,  Svenska, 2007-11-01
240
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Framåt yrkesinriktade häften
Nu kommer en serie yrkesinriktade häften i svenska som andraspråk för studerande på sfi, C-nivån och motsvarande inom andra skolformer. All erfarenhet visar att det går snabbt för språkinlärare att ta till sig ord och kunskap om ett ämne man är intresserad av. De yrkesinriktade häftena har därför en viktig funktion för stimulans av språk och uppmuntran av intressen.

Syftet med häftena är att ge läsaren både en bild av respektive yrkesområde och en användbar terminologi inom det. Häftena innehåller enklare texter med förståelsefrågor, språkövningar, ordlistor och diskussionsfrågor. Texternas många dialoger leder ofta till rollspel och diskussionsämnena inbjuder till utveckling av resonemang. Med dessa diskussioner blir eleverna delaktiga i samhälls- och arbetslivet.

De yrkesinriktade häftena är en del av utgivningen av det nya basläromedlet Framåt som utkommer i höst och i vår. Framåt omfattar textböcker för studieväg 1 på sfi och motsvarande inom andra skolformer, från A-kursens läs- och skrivinlärning till C-kursens befästande och utveckling av de språkliga färdigheterna. Häftena passar studerande på sfi, C-nivån och motsvarande, som är intresserade av ett yrke.

Förskolan Liljan, att arbeta inom barnomsorg och Harrys Hörna, att arbeta inom handel finns ute nu. Övriga häften inom yrkesområdena miljöteknik, restaurang, transport och äldreomsorg kommer ut under hösten. De fungerar bra som parallelläsning, fördjupning och självstudier och ger eleverna ännu en väg till språket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vinklar och rör : att arbeta med teknik
  2. +
  3. Bakom ratten : att arbeta med transport

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bakom ratten : att arbeta med transport av Märta Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 480 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnel Bergström

Övrig information

Fyra högaktuella tekniska områden presenteras i boken: VVS, sopor och avfall, VA samt svets och plåt. De studerande får möta en VVS-företagare, en chef på ett renhållningsföretag, en maskintekniker på Stockholm Vatten och ett skyddsombud på IF Metall som berättar om sina arbeten och arbetsplatser.