Hos Karlssons : att arbeta på restaurang och i storkök (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Framåt
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2007-11-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 5 mm
Vikt
140 g
SAB
Fct,Qm,Qca
ISBN
9789127723269
Hos Karlssons : att arbeta på restaurang och i storkök (häftad)

Hos Karlssons : att arbeta på restaurang och i storkök

Häftad Svenska, 2007-11-01
200
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Framåt yrkesinriktade häften
Nu kommer en serie yrkesinriktade häften i svenska som andraspråk för studerande på sfi, C-nivån och motsvarande inom andra skolformer. All erfarenhet visar att det går snabbt för språkinlärare att ta till sig ord och kunskap om ett ämne man är intresserad av. De yrkesinriktade häftena har därför en viktig funktion för stimulans av språk och uppmuntran av intressen.

Syftet med häftena är att ge läsaren både en bild av respektive yrkesområde och en användbar terminologi inom det. Häftena innehåller enklare texter med förståelsefrågor, språkövningar, ordlistor och diskussionsfrågor. Texternas många dialoger leder ofta till rollspel och diskussionsämnena inbjuder till utveckling av resonemang. Med dessa diskussioner blir eleverna delaktiga i samhälls- och arbetslivet.

De yrkesinriktade häftena är en del av utgivningen av det nya basläromedlet Framåt som utkommer i höst och i vår. Framåt omfattar textböcker för studieväg 1 på sfi och motsvarande inom andra skolformer, från A-kursens läs- och skrivinlärning till C-kursens befästande och utveckling av de språkliga färdigheterna. Häftena passar studerande på sfi, C-nivån och motsvarande, som är intresserade av ett yrke.

Förskolan Liljan, att arbeta inom barnomsorg och Harrys Hörna, att arbeta inom handel finns ute nu. Övriga häften inom yrkesområdena miljöteknik, restaurang, transport och äldreomsorg kommer ut under hösten. De fungerar bra som parallelläsning, fördjupning och självstudier och ger eleverna ännu en väg till språket.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hos Karlssons : att arbeta på restaurang och i storkök
 2. +
 3. Idas arbetsvecka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Idas arbetsvecka av Märta Johansson (häftad).

Köp båda 2 för 407 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Märta Johansson

 • Idas arbetsvecka

  Märta Johansson

  Framåt yrkesinriktade häften Nu kommer en serie yrkesinriktade häften i svenska som andraspråk för studerande på sfi, C-nivån och motsvarande inom andra skolformer. All erfarenhet visar att det går snabbt för språkinlärare att ta till sig ord och ...

 • Bakom ratten : att arbeta med transport

  Märta Johansson

  Huvudpersonerna i boken berättar om sitt arbete som chaufför: de kör taxi, lastbil, buss och tunnelbana. Eleverna får både lära känna deras vardag och höra om mer ovanliga händelser. Boken tar också upp grundläggande svenska trafikregler.

Övrig information

Alla som är intresserade av att arbeta på restaurang eller i storkök hittar mycket matnyttigt i denna bok. Här får de bekanta sig med Stig och hans anställda i restaurangen Karlssons. Boken beskriver en arbetsdag från morgon till sen kväll och hur de olika yrkesgrupperna på restaurangen arbetar.