Konsten i historien (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2006-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur och Kultur Läromedel
Dimensioner
241 x 210 x 10 mm
Vikt
500 g
SAB
Ib
ISBN
9789127756984
Konsten i historien (häftad)

Konsten i historien

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2006-09-01
447
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vill du fördjupa dig ytterligare i bildkonstens utveckling är Konsten i historien ett bra val. Den är indelad i epoker, där varje epok inleds med en kortfattad sammanfattning. Utifrån den sätts sedan konsten och konstnärernas villkor in i rätt tid.
Boken innehåller även en metodisk genomgång av den konstnärliga bildens olika delar, vilket hjälper eleverna att tolka och värdera bilder. I den metodiska delen beskrivs också konstens olika motivkretsar och hur konstnären använder symboler och allegorier i olika tider.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konsten i historien
 2. +
 3. Möten med bilder : analys och tolkning av visuella uttryck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Möten med bilder : analys och tolkning av visue... av Yvonne Eriksson, Anette Göthlund (häftad).

Köp båda 2 för 894 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konsten i historien. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bara det kristna Europa...
  Solvig Johansson, 30 september 2015

  Boken saknar helhetsbild.

  Här saknas - som i de flesta andra svenska böcker om kost och kultur i Europa - den stora betydelse som det muslimska Spanien under andra halvan av medeltiden hade för bevarandet av de antika värdena. Här fanns de filosofer och forskare, som översatte de antika texterna till både arabiska och latin och som forskade vidare inom antikens olika områden. Hade inte dessa muslimska filosofer och översättare funnits, hade mycket av de antika skrifterna varit borta,... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner