Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Dgoh,Doka,Oaba
ISBN
9789127817760
När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer (häftad)

När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer

Häftad Svenska, 2016-09-12
309
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad händer när en anställd inom socialtjänst, sjukvård eller skola slår larm om missförhållanden på arbetsplatsen? Hur svarar ledningen och vilka blir reaktionerna inom organisationen? När man måste säga ifrån presenterar den första svenska studien om whistleblowing inom människovårdande organisationer. Författarna beskriver den process som inleds när någon framför kritik och vilka konsekvenserna blir på längre sikt.

Boken innehåller en mängd intervjuer där kritiker på svenska arbetsplatser vittnar om sina upplevelser. Ofta är det personer med lång yrkeserfarenhet och stark ansvarskänsla som tar på sig den otacksamma rollen som kritiker. Men i stället för att få uppskattning utsätts de inte sällan för repressalier och tvingas bort från arbetet.

Boken är en väckarklocka för alla som är intresserade av hur yttrandefrihet och yrkesetik fungerar eller inte fungerar i praktiken. Den kan användas som analysverktyg och utbildningsmaterial för chefer, personalansvariga och fackliga företrädare inom offentliga organisationer, och som kursbok för blivande socionomer, lärare, sjuksköterskor med flera yrkesgrupper.

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer
  2. +
  3. Investeraren - Allt du behöver veta om finansmarknaden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Investeraren - Allt du behöver veta om finansma... av Jonas Bernhardsson (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När man måste säga ifrån : om kritik och ...