Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2016-09-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
210 x 130 x 15 mm
Vikt
310 g
SAB
Dgoh,Doka,Oaba
ISBN
9789127817760
När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer (häftad)

När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer

Häftad Svenska, 2016-09-12
315
Skickas inom 10-15 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Vad händer när en anställd inom socialtjänst, sjukvård eller skola slår larm om missförhållanden på arbetsplatsen? Hur svarar ledningen och vilka blir reaktionerna inom organisationen? När man måste säga ifrån presenterar den första svenska studien om whistleblowing inom människovårdande organisationer. Författarna beskriver den process som inleds när någon framför kritik och vilka konsekvenserna blir på längre sikt.

Boken innehåller en mängd intervjuer där kritiker på svenska arbetsplatser vittnar om sina upplevelser. Ofta är det personer med lång yrkeserfarenhet och stark ansvarskänsla som tar på sig den otacksamma rollen som kritiker. Men i stället för att få uppskattning utsätts de inte sällan för repressalier och tvingas bort från arbetet.

Boken är en väckarklocka för alla som är intresserade av hur yttrandefrihet och yrkesetik fungerar eller inte fungerar i praktiken. Den kan användas som analysverktyg och utbildningsmaterial för chefer, personalansvariga och fackliga företrädare inom offentliga organisationer, och som kursbok för blivande socionomer, lärare, sjuksköterskor med flera yrkesgrupper.

Denna titel är en beställningsvara, vilket innebär att den trycks först när en order läggs. Leveranstid är 5-8 vardagar. I övrigt är det ingen skillnad mot andra tryckta böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När man måste säga ifrån : om kritik och whistleblowing i offentliga organisationer
  2. +
  3. Arbetsintegrerande sociala företag - - organisation, ledarskap och delaktighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arbetsintegrerande sociala företag - - organisa... av Ulla-Carin Hedin, Urban Herlitz, Jari Kuosmanen, Eva Laurelii (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna