Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
263
Utgivningsdatum
2021-11-18
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Översättare
Desirée Kellerman
Dimensioner
240 x 173 x 17 mm
Vikt
645 g
SAB
Eab
ISBN
9789127817807
Utmanande frågeställningar : fördjupa och vässa dina elevers lärande (häftad)

Utmanande frågeställningar : fördjupa och vässa dina elevers lärande

Häftad Svenska, 2021-11-18
399
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Utmanande frågeställningar går på djupet med hur sekvenser av frågor målmedvetet kan byggas upp och användas i undervisningen för att visa på samband, koppla samman begrepp eller företeelser och knyta förkunskaper till ett nytt, fördjupat lärande. Här sammanfattas de bästa förhållningssätten och strategierna för att med hjälp av frågesekvenser väcka nyfikenhet och knuffa eleverna ut ur sin kognitiva komfortzon, ner i den så kallade lärandegropen. Väl där blir de tvungna att söka en ny kunskapsnivå eller utökad förståelse för att ta sig upp ur "gropen" och därmed lösa den kognitiva konflikten. Det handlar om att med hjälp av frågeställningar underlätta för eleverna att gå ifrån kunskap till verklig förståelse.

Boken vänder sig till alla lärare i grund- och gymnasieskolan som vill utnyttja undervisningspotentialen i utmanande frågeställningar.
Sagt om boken:

"Det är en mycket konkret handbok för lärare som vill utveckla sin metodik i klassrummet. [...] Upplägget har en pedagogisk design med en klar och tydlig disposition och med återblickar och reflektionsavsnitt efter varje kapitel. [...] Här får man handfast vägledning i hur man kan träna på att starta levande diskussioner i klassrummet som utvecklar och utmanar eleverna, utan att behöva prata så mycket själv. Här finns också många tips på kreativa aktiviteter. En mycket användbar bok för alla pedagoger som vill utveckla sin lärarroll. Helhetsbetyg: 5."
Elisabeth Sörhuus, BTJ-häftet nr 3, 2022
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utmanande frågeställningar : fördjupa och vässa dina elevers lärande
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 618 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Renton