Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2017-11-27
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form) / Wahlström, Kari (form)
Dimensioner
229 x 158 x 16 mm
Vikt
523 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789127818200

Transspråkande i praktik och teori

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-11-27
432
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I de flesta klassrum har vi idag en rik språklig mångfald och i den här boken får vi veta hur vi kan ta tillvara på den för att på bästa sätt gynna lärandet och identitetsutvecklingen hos våra flerspråkiga elever. Transspråkande innebär ett skifte från en enspråkighetsnorm till en flerspråkighetnorm, där undervisning och miljö formas så att alla elever framstår som kompetenta och därmed får en likvärdig möjlighet att nå skolframgång.

Med sin djupa kunskap inom transspråkande guidar oss Gudrun Svensson genom grundläggande internationell forskning till en praktik utformad efter svenska förhållanden. Med exempel från Centrumskolan - kanske den skola i Sverige som med rikast erfarenhet av tillämpning av transspråkande - får vi ta del av strategier, övningar och erfarenheter att använda vid implementering av transspråkande.

Den här boken vänder sig till dig som är lärare eller blivande lärare och vill ta tillvara på dina flerspråkiga elevers erfarenheter och språkliga potential.

"Genom exemplen från Centrumskolan, en skola med nästan 100 procent flerspråkiga elever och där transspråkande används, får vi vara med i framgång och svårigheter och faktiskt uppleva elevernas, föräldrarnas och lärarnas förvåning, skepsis och glädje."

Ur förord av Monica Axelsson
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Transspråkande i praktik och teori
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gudrun Svensson

 • Lära om språk Språkvetenskaplig introduktion : begrepp, Svenska som andraspråk och grammatik

  Gunilla Rehnqvist, Gudrun Svensson

  Lära om språk är en grundbok för alla som studerar och arbetar med språk. Författarna redogör överskådligt för den terminologi och de grundläggande begrepp som utgör basen för alla språkstudier. Boken belyser områden som språkutveckling, inlärarsp...

 • Språklig mångfald i klassrummet

  Åsa Wedin, Gudrun Svensson, Ann-Christin Torpsten, Jim Cummins, Anneli Wessman

  I den svenska skolan har en enspråkig undervisning länge varit norm. Men i dag kommer många elever till skolan med en rad olika språkliga erfarenheter. I takt med att forskningen har visat positiva effekter av flerspråkighet och av att stödja elev...