Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
201
Utgivningsdatum
2017-10-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
228 x 156 x 14 mm
Vikt
394 g
SAB
Em
ISBN
9789127818392

Undervisning i förskolan : att skapa lärande undervisningsmiljöer

(12 röster)
Häftad,  Svenska, 2017-10-15
363
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den enskilda förskollärarens sätt att agera i vardagen påverkas av de teorier om undervisning och lärande hen arbetar utifrån. Genom att synliggöra de teoretiska utgångspunkterna blir det lättare att göra medvetna val av arbetssätt som stödjer och stärker lärandet hos barnen.

I Undervisning i förskolan presenteras de vanligaste teorierna om lärande som används i förskolans verksamhet. Med exempel från vanliga förskoleaktiviteter visar författaren hur förskolläraren skapar olika undervisningsmiljöer genom att planera och genomföra sin undervisning på olika sätt. Beroende på hur undervisningsmiljön utformas kan den stödja, försvåra eller till och med motverka barnens utveckling och lärande.

I boken ges även exempel på didaktiska verktyg som kan användas för att stärka barns kognition. I slutet av varje kapitel finns rekommendationer till fördjupande läsning inom området samt reflektionsfrågor som kan användas vid utbildning eller arbetslagsarbete.

Boken vänder sig i första hand till förskolelärare, förskolechefer och förskollärarstudenter.

I boken visar Pihlgren på hur den metodik och praxis som arbetslaget utgår från
påverkar barns lärande. Genom en grundlig teoretisk genomgång, starkt kopplad till praktiken, medvetandegör hon pedagogerna om detta och ger exempel på hur det går att arbeta med en målstyrning och medvetenhet i sitt arbetssätt. (...) Boken ger en reflekterande spegel av det egna arbetssättet och är ett utmärkt fortbildningsredskap för arbetslag och förskolor samtidigt som den ger lärarstudenten en vetenskaplig bas att bygga sitt yrkesliv på.
Ulf Mårtensson, BTJ-häftet nr 2, 2018
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Undervisning i förskolan : att skapa lärande undervisningsmiljöer
  2. +
  3. Förskolans didaktik och dockan som redskap : kommunikation och skapande i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förskolans didaktik och dockan som redskap : ko... av Mirella Forsberg Ahlcrona (häftad).

Köp båda 2 för 712 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann S Pihlgren