Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2018-02-10
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
216 x 142 x 25 mm
Vikt
580 g
SAB
Do
ISBN
9789127818743

Utan press : Om medkänsla, prestation och stress

(22 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-02-10
282
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Har du höga krav på dig själv? Är du ständigt upptagen av tankar på vad du vill eller borde göra? Har du ofta flera olika projekt igång och jobbar i ett snabbt tempo - både på jobbet och hemma? Har du svårt att slappna av och ta det lugnt? Eller är du rädd för att göra fel och känner dig ofta otillräcklig?

Att prestera kan vara härligt och givande. Men när det tar över livet och allt börjar handla om att nå mål och få saker gjorda drabbas vi av stress och oro och det blir svårt att njuta av livet. Dagens krav på att prestera och jämförelser med andra gör att vi lätt dras med i en prestationshets.

I den här boken förmedlar författaren ett annat sätt att förhålla sig till prestationer och livet i stort - hur medkänsla (compassion) kan hjälpa dig att leva mer anpassat efter hur din hjärna och din kropp fungerar. Du får hjälp att upptäcka dina egna prestationsmönster och möjlighet att pröva olika övningar i medkänsla, även guidade ljudövningar. Du får utforska hur du kan leva med större balans mellan prestation och vila och hur du kan få mer energi att ägna dig åt det som är viktigt för dig. Poängen är inte att helt sluta prestera, utan att drivas av lust och intresse istället för press och stress.

Boken bygger på compassionfokuserad terapi (CFT) - en terapiform som fått stort genomslag i Sverige de senaste åren.

Bokens ljudövningar finns på: www.compassionportalen.se
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utan press : Om medkänsla, prestation och stress
 2. +
 3. Återhämtningsguiden : må bra trots stress och press

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återhämtningsguiden : må bra trots stress och p... av Niclas Almén (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Utan press : Om medkänsla, prestation och stress. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men upprepningar
  Axel, 31 maj 2023

  En riktigt bra bok om du är intresserad av självmedkänsla. Men exempel och situationer upprepar sig. Jag saknar också exempel som berör riktigt svåra situationer i livet t ex sjukdom som är allvarlig, att inte ha råd att inte jobba övertid. Det blir lite väl ytligt.

  Boken är varm och välbearbetad.

 2. Svinbra
  Petra, 3 april 2023

  Denna bok har varit väldigt utvecklande för mig som människa. Hennes sätt att beskriva psykologi på är enkelt och effektivt. Mycket läsvärt. Finns övningar på hennes hemsida som är jättebra.

 3. Fantastisk!
  Monika, 3 november 2022

  Väldigt givande bok att läsa för mig, äntligen förstår jag mina reaktioner och jobbiga känslor som rädsla, oro och skuld.

 4. Bästa boken inom detta område
  Mikaela, 20 oktober 2020

  Enligt mig den bästa boken inom detta område som förklarar stress och stressreaktioner på ett lättförståelig sätt. Praktisk och teoretiskt med övningar och tankesätt som verkligen gör skillnad. Fantastisk bok!

 5. Kan varmt rekommendera
  Sofia, 2 september 2018

  Boken är lätt att läsa och förstå. Relativt korta kapitel gör att den inte blir så mastig.
  Väldigt goda råd och insiktsfulla fakta.
  Lugnet infinner sig bara genom att läsa boken. En toppenbok för dom som har eller befinner sig i utmattning eller annan stressrelaterad ohälsa, men även för dom som upplever att dom lever för prestationer och vill hitta en bättre balans och leva ett rikare liv :)
  Boken är värd varje krona och lite till!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Sofia Viotti

 • Compassionfokuserad terapi

  Christina Andersson, Sofia Viotti

  Detta är den första svenska boken om compassionfokuserad terapi (CFT). Compassion handlar om att vara uppmärksam på lidande, sitt eget och andras, förenat med motivation att vilja lindra det. Forskning har visat att övning i compassion aktiverar s...