Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2017-09-23
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademis
Medarbetare
Svedberg, Maria (form)
Illustratör/Fotograf
Airi Illiste
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
350 g
SAB
Euc
ISBN
9789127819047

Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik

(34 röster)  |   Läs 5 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-09-23
378
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Autism och ADHD i skolan och tydliggörande pedagogik

I boken Autism och adhd i skolan - handbok i tydliggörande pedagogik förklarar författarna elevernas ojämna förmågor och svårigheter, hur de kan upptäckas i skolan och framför allt hur du med tydliggörande pedagogik kan anpassa undervisningen och skoldagen. Med tydliggörande pedagogik blir skolan begriplig, hanterbar och meningsfull. Tack vare enkla tekniker kan du kompensera för nedsatta funktionsförmågor och dra nytta av elevernas styrkor, så att dina elever kan nå kunskapsmålen.Det är dags att låsa upp alla dörrar och skapa en tillgänglig skola!

Autsism och adhd i skolan är en praktisk handbok är skriven för alla inom skolans värld, främst från förskoleklass till årskurs 9: lärare, speciallärare, personal inom elevhälsan, pedagoger på fritidshem och elevassistenter. Den kan med fördel även inspirera personal i gymnasieskolan och läsas av föräldrar.

Sagt om boken:

Bokens styrka ärde många exempel som ges och den fungerar bra som praktisk handbok för pedagoger. De olika strategier sompresenteras passar de flesta elever i skolan och kan ses som verktyg för att skapa en inkluderande lärmiljö som ärförutsägbar, tydlig och ger möjlighet till såväl energi och motivation som återhämtning. Ett angeläget avsnitt tarupp motivationens väsentliga betydelse för lärande och inspiration.

Katharina Jacobsson, BTJ-häftet nr 2, 2018

Hur kan vi pedagoger arbeta för att skoldagarna ska vara begripliga, hanterbara och meningsfulla för alla elever? Boken Autism och ADHD i skolan - handbok i tydliggörande pedagogik - ger nödvändiga nycklar för att öppna även de dörrar med flest lås. Den ger konkreta exempel, övningar och tekniker även för oss som möter dessa elever i gymnasiet. Den inspirerar oss att ännu mer jobba för en skola som är tillgänglig för alla.

Joakim Blom, samordnare, Annica Svartserud, Specialpedagog och Anna Lindberg, lärare i svenska och engelska, Rudbecks AST- enhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik
 2. +
 3. Specialpedagogik för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Specialpedagogik för lärare av Mara Westling Allodi (inbunden).

Köp båda 2 för 699 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Autism och ADHD i skolan : handbok i tydliggörande pedagogik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktigt bra bok
  Student, 6 mars 2022

  En riktigt bra bok som både lärare och föräldrar skulle kunna ha använding av. Den ger bra och konkreta tips på vad en kan göra när en interagerar med personer som har de svårigheterna som beskrivs.
  Rekommenderar att läsas av de flesta.

 2. Tydligt och genomtänkt handledning
  Ali Reza Soltanbeik, 26 februari 2022

  Boken tar upp de viktigaste frågeställningarna inom autism, och ger tydliga och genomförbara lösningar som enkelt går att använda. Mycket användbar inom skola och barnomsorg.

 3. Handbok tydliggörande pedagogik
  Sofi Modin, 10 maj 2019

  Den bästa handboken jag läst. Bra, handfasta råd och tips, tydlig, intressant. Den här boken kommer jag att ha mycket nytta av och har redan börjat ha.

 4. Lättfattligt!
  Carina Fredriksson, 4 december 2018

  Lättfattligt och väldigt tydligt beskrivet. Bra exempel ges i boken. Passar utmärkt att läsas av alla oavsett erfarenheter inom ämnet.

 5. Tips till alla lärare
  Hanna, 29 november 2018

  Detta är en bok som alla lärare som har en eleven med diagnosen i fråga borde läsa för att skapa sig en medvetenhet, men också för att få tips om verktyg man kan använda.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna