Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
251
Utgivningsdatum
2018-05-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Ulaner, Maria (form)
Dimensioner
215 x 145 x 15 mm
Vikt
428 g
SAB
Vlad
ISBN
9789127819078

Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-05-26
273
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Haja ADHD tar med dig på en spännande och initierad djupdykning i, inte bara hur det är vid ADHD, utan också varför.

Varför har personer med ADHD så svårt för att njuta av framtida segrar, och på vilket sätt hänger det ihop med avhoppade utbildningar och drogers lockande låga?
Är det psykedeliska drömspel som hjärnans skärmsläckare (default mode network) bjuder oss på bara ett ointressant bakgrundsbrus, eller rent av huvudpersonen i den nya tidens förståelse för vad ADHD egentligen är?
Hur kan det dagdrömmeri man tidigare trodde bara var ett meningslöst tidsfördriv nu kommit att betraktas som själva grundförutsättning för det vi kallar "jag"?
Hur kan jammande jazzmusiker skapa förståelse för hur grupper av hjärnregioner spelar tillsammans, men också duckar för varandra?
Hur kan ADHD vara så starkt kopplat till risker, eller rent av undergångsfaktorer, men samtidigt ha psykiatrins bästa prognos?
Hur kan ADHD-mediciner skynda på tillväxten av de regioner i hjärnan som är försenade vid ADHD, och hur kan fysisk aktivitet via delvis samma mekanismer hjälpa personer med ADHD?

Med förvånansvärd lätthet förmedlar Björn Roslund avancerad kunskap som gör skillnad i hur vi ser på och kan leva med ADHD. Boken är därför skriven för dig som själv har ADHD, anhöriga och för dig som vill lära dig mer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri
 2. +
 3. Minipsykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minipsykiatri av Jörgen Herlofson (häftad).

Köp båda 2 för 657 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Haja ADHD : om nuets förbannelse, hjärnans skärmsläckare och vikten av dagdrömmeri. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Livsförändrande
  Erik, 6 april 2021

  Jag har länge undrat om jag har ADHD och även om jag inte tagit mig igenom hela boken än har den redan hjälpt mig med många insikter.

  Mycket av den outgrundliga frustration jag hela livet känt pin-pointas i denna bok. Att bara få en förklaring för hur jag kanske fysiskt fungerar annorlunda än "normala" människor är en lättnad och ett stöd och jag känner att jag har större möjligheter att göra de saker jag inte haft tålamod till. Som t ex att läsa en bok som denna.

  Tusen tac... Läs hela recensionen

 2. Synnerligen läsvärd och användbar
  Hjalmar Dahm, 2 augusti 2018

  En ovärderlig bok för att förstå adhd, både för den som har diagnosen, men också föräldrar och lärare. Psykiatern Björn Roslunds bok är välskriven, hans resonemang är en lätta att följa, lätta att haja - och han vet vad han talar om. Inte konstigt att boken blivit en kioskvältare.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Björn Roslund